Ό,τι έγινε στο "Καραϊσκάκης" με τον Ολυμπιακό, επαναλήφθηκε και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε καλύτερος σε όλες τις γραμμές, αλλά έφυγε ηττημένος με 1-0...
Κι όμως, αυτήν τη φορά, το πράγμα είχε αρχίσει με καλούς οιωνούς: Ο Αραούχο με μια ανεύθυνη κίνηση έριξε γροθιά στον Ζαμπράνο, αποβλήθηκε και όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα έκανε, μετά από χρόνια, πάρτι στην Αθήνα. Μάλιστα ο Βιερίνια είχε δείξει το δρόμο με καλό ευθύβολο σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Ανέστης.

Κι όμως, εκεί που ο ΠΑΟΚ είχε την πλήρη κατοχή (στο... 70/30), δέχτηκε φθηνό γκολ: Από μια κόντρα η μπάλα έφθασε στην αριστερή πλευρά της άμυνας, η συρτή σέντρα στο πέναλτι έγινε κι ο επερχόμενος Λιβάγια πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε εδώ. Αν εξαιρέσουμε μία ευκαιρία της ΑΕΚ και δύο του ΠΑΟΚ (σουτ του Γιόχανσον απέκρουσε ο Ρέι, σουτ των Βιερίνια και Μπίσεσβαρ πέρασαν άουτ) δεν έχουμε να θυμόμαστε τίποτε άλλο αγωνιστικό από το κατ' ευφημισμόν ντέρμπι.

Έχουμε να θυμόμαστε πολύ... ξύλο: Ξύλο πριν την έναρξη του αγώνα των οπαδών της ΑΕΚ με τα ΜΑΤ, γροθιά του Αραούχο στον Ζαμπράνο (και αποβολή), σφαλιάρα του Μπίσεσβαρ στον Σιμόες (κι άλλη αποβολή), κλοτσιές (με σημαντικότερη του Ζαμπράνο που στοίχισε και κόκκινη κάρτα για τον παίκτη του ΠΑΟΚ). Έχουμε να θυμόμαστε τον προπονητή της ΑΕΚ που έπρεπε  να ΄χει αποβληθεί από το 5 (με κάθε σφύριγμα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ με το γκολ έκανε χειρονομία προς τον πάγκο του ΠΑΟΚ) και ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα άλλο!

Το γελοίο αυτό παιχνίδι έδειξε πως οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλά να κάνουν ακόμη στον τομέα της ψυχολογίας, ενώ οι γηπεδούχοι πρέπει να κάνουν πολλά ακόμη για να κατανοήσουν πως είναι μακριά από τη δημιουργία μιας ομάδας που θα κάνει περίπατο. Δεν αξίζει κριτικής μια ομάδα που δεν κατάφερε να μπει στην αντίπαλη περιοχή και μια άλλη ομάδα που έβαλε πίσω το λεωφορείο και με κάθε τρόπο κέρδιζε χρόνο για να σφυρίξει τη λήξη ο Αρετόπουλος και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο "Σπύρος Λούης"
Γκολ: 25' Λιβάγια / -

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς).                                    Κίτρινες: 23' Χριστοδουλόπουλος, 67' Λόπες, 80' Γαλανόπουλος, 89' Ανέστης/ 8'-35' Σαμπράνο, 28' Πρίγιοβιτς, 45'+3 Σάχοφ, 50' Ελ Καντουρί, 61' Τσίμιροτ, 63' Βιεϊρίνια
Κόκκινες: 8' Αραούχο / 35' Σαμπράνο, 90'+1 Μπίσεσβαρ   
 
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Λιβάγια (66' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74' Γαλανόπουλος), Αραούχο.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς (42' Κρέσπο), Σάχοφ (46' Κάμπος), Τσίμιροτ, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Πέλκας (69' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς