Στα γραφεία - πολυιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ, στο Εμπορικό Κέντρο Πλατεία (στον 5ο όρορο) ψηφίζουν τα μέλη του Οργανισμού (δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ) για την τροπολογία που κατατέθηκε για το μέλλον της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.


Η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις ημέρες (ως και την Τετάρτη) και, για να θεωρείται έγκυρη πρέπει να ψηφίσει το 50+1% των εγγεγραμμένων μελών. Επίσης, στη διαδικασία μπορούν να πάρουν μέρος ακόμη και όσοι δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, ή διαθέτουν αριθμό μητρώου ΕΔΟΕΑΠ, αλλά δεν είναι, αυτήν τη στιγμή, ασφαλισμένοι -φυσικά και οι άνεργοι.

Επίσης, όσα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ προέρχονται από την επαρχία, μπορούν να ψηφίσουν στην κάλπη που στήθηκε είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα, παίρνοντας πίσω τα έξοδά τους από τις οικείες ενώσεις.

Πάντως, η τροπολογία που προτάθηκε δεν έχει ικανοποιήσει αρκετούς, καθώς δεν περιλαμβάνει στους μελλοντικούς ασφαλισμένους όσους αμείβονται με ΔΠΥ (μπλοκάκι), συμπεριλαμβάνει, αντιθέτως, στους ασφαλισμένους τους... ιδιοκτήτες των ΜΜΕ (με δικαίωμα συμμετοχής στο νέο δ.σ. με μία έδρα), οδηγεί σε ομόφωνες αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου σε σοβαρά θέματα κι αυξάνει δραματικά τις εισφορές των εργαζόμενων.

Στην Αθήνα, η ψηφοφορία γίνεται στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ.