Η Ferrari με τον αριθμό πλαισίου 211, ήταν ένα από τα μονοθέσια που οδήγησε ο Σουμάχερ στη σεζόν 2001 της F1. Μετά από εννέα νίκες εκείνη τη χρονιά, ο Γερμανός κατέκτησε το 4ο από τα 7 συνολικά πρωταθλήματα της καριέρας του.Η συγκεκριμένη Ferrari θεωρείται ένα από τα πλέον πετυχημένα μονοθέσια, με υπεύθυνο σχεδίασης το Βρετανό Ρος Μπρόουν. Το αυτοκίνητο ήταν ένα από τα αντικείμενα που έκλεψε την παράσταση στη δημοπρασία σύγχρονων έργων τέχνης του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, καθώς η αξία του υπολογιζόταν στα 4.000.000 δολάρια, αλλά τελικά έφτασε στα 7.500.000 πριν κατοχυρωθεί στο νέο του ιδιοκτήτη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η F2001 #211 είναι πλέον το πιο ακριβό σύγχρονο αγωνιστικό της F1, που έχει ποτέ πωληθεί.

Εντυπωσιασμένος από την αξία του αυτοκινήτου του, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ανακοίνωσε μετά τη δημοπρασία ότι θα διαθέσει ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που έλαβε στο ίδρυμα «Keep Fighting» για την υποστήριξη του Σουμάχερ, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα από το 2013 μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

http://www.gazzetta.gr