[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Έφυγε ο Βασίλης Κουρτέσης
Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών στην Αθήνα ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒΕ και των εταιρειών ΔΕΘ και Helexpo Βασίλης Κουρτέσης. 


Ο Βασίλης Κουρτέσης γεννήθηκε το 1931 και είχε καταγωγή από την Κέρκυρα. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των δομικών υλικών-κατασκευών με την εταιρεία παραγωγής ασφαλτικών προϊόντων Βιτουμίνα και την κατασκευαστική Ακτίς. 

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος την περίοδο 1990-1994 προσέδωσε ευρωπαϊκή διάσταση στη λειτουργία του Συνδέσμου μέσα και από τις εκθεσιακές συναντήσεις Europartenariat.

Το 1993-1996 ήταν πρόεδρος της ΔΕΘ, στη συνέχεια διετέλεσε για μικρό χρονικό διάστημα(Ιανουάριος 1996-Μάρτιος 1997) γγ του ΕΟΤ και μετά τη διάσπαση του εθνικού εκθεσιακού φορέα ανέλαβε πρόεδρος της Helexpο το διάστημα 1999-2001. Το 2001-2003 ήταν παράλληλα πρόεδρος και στις δυο εταιρείες ΔΕΘ και Helexpo.

Δική του πρόταση ήταν η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοστάτησε σε συνεργασία με τον ΣΒΒΕ για τη δημιουργία του ΚΕΠΑ το 2002. Επιπλέον πέτυχε και δημιουργήθηκε κατ΄εξαίρεση στη Θεσσαλονίκη το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαίου Πολίτη.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]