Διακόπτει, για 48 ώρες, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, τις πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, η αεροπορική εταιρία Easy Jet!


Στην ανακοίνωση η εταιρία επικαλείται θέματα ασφάλειας, καθώς έχουν αρχίσει έργα στους δύο διαδρόμους προσαπογείωσης και χρησιμοποιείται ο βοηθητικός τροχειοδιάδρομος. Επισημαίνει, ακόμη, ότι τα έργα άρχισαν χωρίς ενημέρωση των αεροπορικών εταιριών.

Να σημειωθεί ότι τα έργα έπρεπε να έχουν αρχίσει το 2014. Η Fraport, που έχει αναλάβει και το συγκεκριμένο αεροδρόμιο επικαλείται μελέτη ιδιωτικής εταιρίας μηχανικών και υποστηρίζει ότι οι διάδρομοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλα 20 χρόνια χωρίς εργασίες. Ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι τα έργα πρέπει, οπωσδήποτε, να γίνουν.

Για το θέμα, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είχαν ζητήσει, με κοινή επιστολή, να ξεκαθαρίσει ο υπουργός αν είναι αναγκαία, ή όχι, τα έργα, καθώς υπάρχει περίπτωση να πληγεί η τουριστική κίνηση της Βόρειας Ελλάδας.