Σε λίμνη έχουν μετατραπεί τα χωράφια, στο Βαρικό Πιερίας, ενώ στην περιοχή έχουν εγκλωβιστεί τέσσερις άνθρωποι, καθώς στην περιοχή έβρεχε όλο το βράδυ.


Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού από το σπίτι τους που έχει πλημμυρίσει στην περιοχή του Βαρικού. Πρόκειται για οικογένεια κτηνοτρόφων την οποία προσπαθούν να προσεγγίσουν με βάρκα άντρες της πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια μέρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, είχε δεχθεί 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Παράλληλα, απεγκλωβίστηκαν συνολικά 43 άτομα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Δύσκολη κατάσταση και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας, καθώς από μια λωρίδα εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος του Βαρικού, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σήμερα τα σχολεία στο νομό Πιερίας είναι κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.



Στη Βεργίνα άντρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν 27χρονο άντρα από Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ύστερα από ακινητοποίησή του σε ρέμα σε αγροτική περιοχή της Βεργίνας. Ο 27χρονος μεταφέρθηκε σε ασφαλή σημείο και είναι καλά στην υγεία του.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε μεγάλο αριθμό κλήσεων πάνω από 400 για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Οι φωτογραφίες είναι από το blog https://pierikialithia.blogspot.gr/