Η μεγάλη ώρα για την υλοποίηση του στόχου της παρουσίας στο Μουντιάλ φτάνει για την εθνική μας ομάδα.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Χατζηιωαννίδης 

Η Ελλάδα καλείται στο Ζάγκρεμπ όπου βρίσκεται από χθες, να φέρει εις πέρας την πρώτη απ’ τις δύο «επικίνδυνες» αποστολές απέναντι στην Κροατία (21,45 μ.μ) με έπαθλο την πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θ’ αντιμετωπίσει στο Ζάγκρεμπ μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα, σε μια «καυτή» έδρα έχοντας παράλληλα να διαχειριστεί και τα προβλήματα σημαντικών απουσιών. Η εθνική μας ομάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μια δύσκολη βραδιά και σ’ ότι αφορά την ατμόσφαιρα στις εξέδρες. Οι Κροάτες θα γεμίσουν το γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους κι η Ελλάδα θα πρέπει να βρει την ωριμότητα ν’ ανταποκριθεί στην πίεση της έδρας.

Ένα ακόμα θέμα που καλείται να βρει λύσεις ο Μίκαελ Σκίμπε είναι οι απουσίες της εθνικής μας ομάδας. Οι Μάνταλος , Δώνης, είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών, ο Μανωλάς είναι τιμωρημένος με μια αγωνιστική, ο Τοροσίδης είναι δύσκολο να προλάβει το παιχνίδι ενώ υπάρχει μια μικρή αγωνία και για τον βαθμό ετοιμότητας του Παπασταθόπουλου.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ

Ο Γερμανός τεχνικός ήταν αναγκασμένος εκ των προτέρων να αναπροσαρμόσει τα σχέδια του λόγω των απουσιών βασικών ποδοσφαιριστών, αλλά τα προβλήματα δεν τελειώσαν , καθώς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Βασίλης Τοροσίδης συνεχίζουν το ατομικό τους πρόγραμμα. Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ μπορεί να μην προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς, όμως η κατάσταση του παρουσιάζει βελτίωση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση της Πέμπτης. Όσον αφορά τον Βασίλη Τοροσίδη δεν πρόκειται να ξεκινήσει στον σημερινο αγώνα για να μην ρισκάρει ενδεχόμενη υποτροπή στο δικέφαλο. Το πιθανότερο σενάριο είναι να προφυλαχθεί ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» προκειμένου να είναι 100% έτοιμος στη ρεβάνς της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αρα: Την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Αριστερά ο Γιώργος Τζαβέλλας και δεξιά ο Ρέτσος. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Κάρλος Ζέκα με τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Εκτός κι αν ο άσος της Κοπεγχάγης τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, στη θέση που προοριζόταν να αγωνιστεί ο Πέτρος Μάνταλος. Σε αυτή την περίπτωση, ο παρτενέρ του Αλέξανδρου Τζιόλη θα είναι είτε ο Ανδρέας Σάμαρης είτε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα αποτελείται από τους Κώστα Σταφύλιδη (αριστερά), Κώστα Φορτούνη (στον άξονα), ενώ παραμένει ανοικτή η θέση στο δεξί άκρο. Εάν δεν επιλεγεί ο Κάρλος Ζέκα, φαβορί είναι ο Τάσος Μπακασέτας, σε ένα πιο επιθετικό σχήμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κώστας Μήτρογλου.

ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΡΕΒΑΝΣ 

Οι ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας ενόψει του αγώνα των πλέι οφ για το Μουντιάλ της Ρωσίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κροατία, στις 12 Νοεμβρίου στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», συζητήθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α., σε συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας με εκπροσώπους της Ε.Π.Ο. Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώνει τους φίλους της Εθνικής που θα εξασφαλίσουν εισιτήριο , ότι κατά την είσοδό τους στις θύρες του γηπέδου και προκειμένου να εισέλθουν σε αυτό θα πρέπει να επιδεικνύουν απαραιτήτως, μαζί με το εισιτήριο/πρόσκληση και την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, ενώ προβλέπεται έλεγχος, εφόσον φέρουν μαζί τους, οποιουδήποτε είδους αποσκευή, σακίδιο, τσάντα ή άλλο αντικείμενο.