Αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, ανάβουν τα λαμπιόνια του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου ύψους 20 μέτρων, που έστησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους κι αμέσως μετά η πόλη, σα μια παρέα, μπαίνει σε εορταστικούς ρυθμούς με τη συναυλία των Ονιράμα, στον ίδιο χώρο.


Τα λαμπιόνια θα ανάψει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και θα ακολουθήσει η συναυλία, με την οποία θα ανοίξουν οι εφετινές εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

«Η κεντρική ιδέα από τη στιγμή που αναλάβαμε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των φετινών Χριστουγέννων ήταν να φέρουμε τον κόσμο στο κέντρο της πόλης και το σημείο που θα τους υποδεχτεί είναι η Πλατεία Αριστοτέλους, όπου ήδη έχουν στηθεί τα πέτρινα σπιτάκια με δράσεις για παιδιά», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για το θέμα των εκδηλώσεων, στο Δημαρχείο. Θύμισε, έτσι, το παλιό σύνθημα του τέως δημάρχου, Βασ. Παπαγεωργόπουλου "όλη η πόλη μια παρέα" κι έδωσε το δικαίωμα στον τότε αντιδήμαρχο αρμόδιο για τις εκδηλώσεις, νυν περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Γάκη, να σχολιάσει, μεταξύ άλλων, στο Facebook:

«Με αφορμή την αυριανή ''αναβίωση'' της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας με τους ONIRAMA και φωταγώγησης του εορταστικού διακόσμου της πόλης, δηλώνω σε όλους εσάς τους φίλους μου ότι αισθάνομαι ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ως πολίτης γιατί ίσως επιστρέψει η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη μας και ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ως δημόσιο πρόσωπο γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση από το να βλέπεις εκείνους -τότε αντιπολίτευση και τώρα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης- που σε κατηγορούσαν και ασκούσαν σκληρή κριτική, να ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ τις ιδέες σου μετά από 6 χρόνια διοικητικής απραξίας, πειραματισμών και έλλειψης φαντασίας.(...) ''Κάλλιο αργά παρά ποτέ''. Καλή επιτυχία. Καλές γιορτές σε όλους». 

Βλέπετε, ο Β. Γάκης είχε πρωτοστατήσει στη συναυλία των Ονιράμα, ακριβώς στο ίδιο μέρος και για τον ίδιο σκοπό, στις 2 Δεκεμβρίου 2006...

Κατά τα λοιπά, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, ο εφετινός προγραμματισμός συνοψίζεται στο τρίπτυχο «δέντρο – φώτα – παιδί», ενώ αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση της πόλης για την εορταστική περίοδο, υπογράμμισε: «Οι προκρατήσεις που υπάρχουν, κυρίως από Έλληνες στα ξενοδοχεία της πόλης, βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και οι πληρότητες είναι υψηλές σε σημείο που πλέον διαφαίνεται η ανάγκη για δημιουργία νέων κλινών και επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη στον τομέα του τουρισμού».

Εκτός από τους Ονιράμα, στη σκηνή θα ανέβει, αύριο, το «Trio Musikanti», ενώ θα ακολουθήσουν συναυλίες από  τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «MOYSA» (την Παραμονή των Χριστουγέννων), ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, που θα ξεκινήσει με το συγκρότημα κρουστών «Batala», θα συνεχιστεί με dj πάρτυ και θα κορυφωθεί με τη συναυλία των «IMAM BAILDI» και το σόου πυροτεχνημάτων.

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης με κλικ εδώ.