Μετά από ένα αγώνα θρίλερ ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επικρατώντας εντός έδρας του Άρη με 63-57 σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική της Α1 ανδρών. 


Πρώτος σκόρερ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν ο Λάκι Τζόουνς με 20 πόντους, ενώ από τους «κίτρινους» ο Αθηναίου με ,επίσης, 20 πόντους.

Το παιχνίδι μέχρι το ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το σκορ στο 31-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και κατάφερε να φύγει μέχρι και στο +15 με το παιχνίδι ωστόσο να είχε ακόμα συγκινήσεις.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης έφτασε την διαφορά στο… καλάθι εκμεταλλευόμενος την μεγάλη αστοχία των γηπεδούχων, με καλύτερο τον Γιάννη Αθηναίου.

Ένα σερί πέντε πόντωμ του Χρυσικόπουλου «ξεκλείδωσαν» τον ΠΑΟΚ που πήρε την σημαντική δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Μετά από πέντε αγωνιστικές της Basket League ο Άρης μετράει ρεκόρ 2-3 έχοντας την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα! Ο Άρης στις πρώτες αγωνιστικές έχει πετύχει συνολικά 302 πόντους, κάτι που μεταφράζεται σε 60,1 μ.ο. ανά παιχνίδι. Η μοναδική ομάδα που είναι κάτω από τον Άρη σε σκοράρισμα είναι ο Πανιώνιος με 285 πόντους, έχοντας ωστόσο ένα παιχνίδι λιγότερο.



Ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του εμφανίστηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου που τόνισε πως το τελικό σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ. «Θεωρώ ότι η επιθυμία να κερδίσουμε αυτό το ματς ήταν μεγάλη. Βρήκαμε ρυθμό, το σκορ μας αδικεί, θεωρώ ότι λόγω εμφάνισης θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η διαφορά, κάποια άστοχα σουτ δεν μας βοήθησαν να την πάρουμε. Την χρειαζόμασταν αυτήν την νίκη, την ψάχναμε, ήρθε σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στα παιδιά…», δήλωσε.

Με την διαιτησία τα έβαλε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά την ήττα του Άρη στο «Παλατάκι»: "Ελέγξαμε το παιχνίδι, δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα εκτός από το σημείο που θεωρώ ότι υπήρχε διαφορετικός τρόπος που σφυρίζονταν τα χέρια στη μπάλα. Εκεί ο ΠΑΟΚ πέτυχε καλάθια στον αιφνιδιασμό… Αξίζει τον κόπο η ομάδα μας, παρά τα προβλήματα που έχει, να έχει λίγο περισσότερο σεβασμό. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που μας σφυρίζουν με διαφορετικά κριτήρια. Βάζαμε τα χέρια στη μπάλα και δινόταν φάουλ και στον ΠΑΟΚ όχι. Ο ΠΑΟΚ κάνει τη δική του προσπάθεια, κάνει μεγάλο αγώνα. Εμείς συνεχίζουμε και μας βοηθούν τέτοιου τύπου ματς, γιατί οι παίκτες μας παίρνουν πράγματα που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον γιατί το πρωτάθλημα είναι μακρύ. Μακάρι η προσπάθεια των δύο ομάδων να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο", υποστήριξε.



Ένταση δημιουργήθηκε στο τέλος του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης ανάμεσα στους επίσημους της ΚΑΕ Άρης και κάποιους οπαδούς των γηπεδούχων.  Μετά το τέλος του παιχνιδιού άναψε «σπίθα» στα επίσημα με αποτέλεσμα οι δυο πλευρές να ανταλλάξουν κάποιες χειρονομίες και «γαλλικά» με την κατάσταση να εκτονώνεται χωρίς να ξεφύγει.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 31-31, 54-39, 63-57

ΠΑΟΚ: Klassen 5, Χρυσικόπουλος 8 (1), Krubally, Κόνιαρης 6 (2), Τσόχλας 8 (1), Μαργαρίτης 11, Ζάρας 3 (1), Κατσίβελης 2, Jones 20 (2), Triche

Άρης: Φλιώνης 4, Τσαϊρέλης 10 (1), Πουλιανίτης 2, Μούρτος, Αθηναίου 20 (5), Morant 2, Βασιλόπουλος, Petway, Weaver 7 (1), Benson 7, Bell 5 (1)

Στα υπόλοιπα παιχνίδια:

Λαύριο-Κολοσσός 80-62
Προμηθέας-Κύμη 93-82
ΓΣΛ Φάρος-Τρίκαλα 77-70
ΑΕΚ- Κόροιβος 86-60
ΠΑΟΚ-Άρης 63-57

Η βαθμολογία :

1.Προμηθέας 4-1
2. Κόροιβος 3-2
3. ΑΕΚ 3-2
4.Κολοσσός 3-2
5.Παναθηναϊκός 4-0
6.Λαύριο 3-2
7.ΓΣΛ Φάρος 3-2
8.Ολυμπιακός 3-1
9.Τρίκαλα 2-3
10.ΠΑΟΚ 2-3
11.Άρης 2-3
12.Ρέθυμνο 1-3
13.Κύμη 0-5
14.Πανιώνιος 0-4