[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Παρουσιάζεται βιβλίο για τους χειμάρρους της Θεσσαλονίκης!


Την πιο κατάλληλη στιγμή έρχεται η παρουσίαση του βιβλίου  «Η Θεσσαλονίκη των νερών», από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.


Το βιβλίο των Γιώργου Μπλιώνη και Μιχάλη Τρεμόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου ώρα 19:00 στην αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος» του Μουσείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου. Νίκος Καλογήρου, Καθηγητής Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού του Α.Π.Θ., Παρασκευάς Σαββαΐδης, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Γεωματικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Το βιβλίο επιχειρεί μια συστηματική ανασκόπηση της τοπογραφίας των χειμάρρων και των υδατικών πόρων της πόλης, μέσα από μια ιστορική και οικολογική θεώρηση. Ουσιαστικά, πραγματεύεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης, με βάση τη διαχείριση των χειμάρρων της. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε μια οικολογική προσέγγιση της διαχείρισης των χειμάρρων και της αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως εφαρμόζεται σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες μητροπόλεις του κόσμου, ένα ζήτημα που είναι και πάλι εξαιρετικά επίκαιρο, μετά και την πρόσφατη πολύνεκρη τραγωδία στη Δυτική Αττική.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]