Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ στην Βιέννη πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ Γυναικών.Ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος καθώς κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, ενώ κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή του το γεγονός ότι το πρώτο ματς θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 3-4 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στην Κροατία 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Σχολιάζοντας την κλήρωση ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χρήστος Τζουβάρας ειπε: «Πρώτος μας στόχος στην Ευρώπη ήταν να περάσουμε στους «16», κάτι που το καταφέραμε. Από κει και πέρα στις κληρώσεις υπάρχει και η τύχη, η οποία δεν μας χαμογέλασε. 
Πρόκειται για την κάτοχο του τίτλου, μία ιστορική ομάδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας με μεγάλο μπάτζετ. Το επίπεδό της δεν είναι για Τσάλεντζ Καπ, αλλά για το ΕHF Cup! Ήταν η χειρότερη κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε. Παρόλα αυτά η φιλοσοφία μας επιτάσσει να παλέψουμε τα παιχνίδια και να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. 
Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν δύο πολύ δυνατά ευρωπαϊκά παιχνίδια τα οποία θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο για την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας στους βασικούς στόχους που έχει θέσει στην Ελλάδα».