Όλα αυτά τα χρόνια, που ο ΠΑΟΚ απέχει από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, προφανώς δεν δίδαξαν τίποτε σε κανέναν.

Γραφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Ούτε στις διοικήσεις, ούτε στους προπονητές, ούτε στον κόσμο ούτε στους ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ αδυνατεί τουλάχιστον σε αυτή την φάση να πείσει ότι είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα. Και όμως αν ρωτήσετε ανθρώπους του ποδοσφαίρου, θα σας πουν , ότι έχει όλα τα εφόδια για να το πράξει. Καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ισχυρή διοίκηση και μοναδικό κόσμο. Ότι χρειάζεται δηλαδή μια ομάδα για να υλοποιήσει τους στόχους της. Όσο μεγάλοι και αν είναι αυτοί. Τι φταίει λοιπόν, και ο "Δικέφαλος" δεν μπορεί πείσει ακόμη και φανατικούς οπαδούς του;

Λογική εξέλιξη δεν υπάρχει, αν ανατρέξουμε σε αυτά που γράφω στην εισαγωγή μου. Με την διοίκηση Σαββίδη όλα λειτουργούν στην εντέλεια, άρα; Είναι ψυχολογικό το θέμα; Είναι η βεβαιότητα των ποδοσφαιριστών, πως οτι και αν γίνει οι λογαριασμοί τους θα μεγαλώνουν; Τι από όλα μπορεί να συμβαίνει λοιπόν, σε μια ομάδα που ποτέ άλλωστε  δεν είχε τέτοια ισχύ;

Μπορεί ο οργανισμός που λέγεται ΠΑΟΚ να λειτουργεί αντίστροφα και να επηρεάζει την ομάδα; Γιατί αυτοί οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές δεν αποδίδουν εντός των τεσσάρων γραμμών; Είναι τα αποδυτήρια, με την πληθώρα των κάλων ποδοσφαιριστών που επηρεάζει;

Γιατί η ομάδα που έφτιαξε ο Ζαγοράκης, πήγαινε φούλ για πρωτάθλημα, με τόσα προβλήματα και τώρα που ολα ειναι καλύτερα η ομάδα δεν πείθει.

Αυτό δεν αναιρεί την πίστη μου ότι τελικά ο ΠΑΟΚ θα τα καταφέρει, αλλά έως τότε μπορεί να βγάλει την ψυχή των οπαδών του που ξενερώνουν.

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, του ανθρώπου που άλλαξε την ροή της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ, πρέπει να παίζει και καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζει τίτλους. Το πρέπει πάει στο ότι αυτός ο άνθρωπος, εγγυάται για τα οικονομικά, και για τις συνθήκες εργασίας.
Στην παρούσα φάση τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει. Και πρέπει να διατηρηθεί η ψυχραιμία, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Με τον πανικό δεν έγινε ποτέ τίποτε, ούτε με τις φωνές και τις σπασμωδικές κινήσεις.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει γιατί δεν του λείπει τίποτε. Ας πιστέψει στον εαυτό του, και η δικαίωση θα έρθει. Με αναλύσεις, καταλογισμό ευθυνών και κραυγές, δεν γίνεται τίποτε.
Και το δυστύχημα είναι πως όσο και αν ψάχνεις λογική εξήγηση, δεν υπάρχει... Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει είναι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ.