Εποχή Ντανιέλε Ρίτσι λοιπόν στον ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός πολυνίκης προπονητής έκανε την πρώτη του γνωριμία με τους αθλητές της ομάδας, προπόνησε την ομάδα και την Δευτέρα θα βρίσκεται στον πάγκο του “Δικεφάλου”.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Αυτό όμως που έχει σημασία αυτή την στιγμή, είναι το πώς θα διαχειριστεί την ομάδα ο κόουτς, ο οποίος όπως και ο ίδιος είπε θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα για να βγάλει πρώτα συμπεράσματα και να πάρει τις αποφάσεις. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν πατάει καλά, ακόμη στον αγωνιστικό χώρο. Γενικώς ψάχνεται, μπερδεύεται και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα κυρίως λόγω της κλάσης παικτών του.Για όσους παρακολουθούν τις προπονήσεις της ομάδας, θα διαπιστώσουν οτι η ομάδα επί της ουσίας, τώρα ξεκινά την προετοιμασία της, τώρα θα προσπαθήσει να μονταριστεί. Απροπόνητη και χωρίς προσανατολισμούς βασίζεται περισσότερο στην φιλοτιμία των παικτών του και στο ομαδικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Το ειπε άλλωστε και ο Αντώνης Τσαλόπουλος, μετά το τέλος του αγώνα με την Κηφισιά: “Η ομάδα είναι οικογένεια και τα παιδιά δίνουν όλο τους το είναι”.

Είναι μια απόλυτα ορθή προσέγγιση, καθώς θα το τονίσω και πάλι πως ο ΠΑΟΚ ειναι απροπόνητος. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα του Ρίτσι. Να βρει το κλίκ των παικτών του, και να επιβάλει το δικό του αγωνιστικό στίγμα στους πρωταθλητές. Να επιβάλει την φιλοσοφία του εν ολίγοις.

Ο Ρίτσι δεν είναι άπειρος σε παρόμοιες καταστάσεις. Για ενα προπονητή που έχει σαρώσει τα πάντα στην καριέρα του, αυτές οι καταστάσεις είναι μια πρόκληση, που δεν τον τρομάζει.

Και μόνο το γεγονός πως ανέλαβε τον ΠΑΟΚ είναι μια επιτυχία της διοίκησης αλλά και μια εκτόξευση του ονόματος του ΠΑΟΚ, καθώς εδώ μιλάμε για τον Ντανιέλε Ρίτσι.

Πιστεύω πώς η διοίκηση θα δώσει τα κλειδιά στον Ιταλό ο οποίος θα αποφασίσει αν πρέπει να αλλάξουν παίκτες, πόσοι και σε ποιά θέση.

Θα πάει δηλαδή ο ΠΑΟΚ σε Ευρωπαϊκό προσανατολισμό; Θα μείνει στους ξένους; Αυτά μόνο ο Ιταλός τα γνωρίζει και φυσικά οι Κατσαρής και Τσαλόπουλος. Ας περιμένουμε λοιπόν και ας εμπιστευτούμε απόλυτα τον πολυνίκη Ιταλό. Άλλωστε τα πρωταθλήματα κρίνονται στα play off. Ας κερδίζει ο Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια και ας κατακτά ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Άλλωστε η ομάδα του “Δικεφάλου” μπορεί να μην εχει καμία σχέση με την τωρινή. Μπορεί λέω…