Έμπρακτη στήριξη στους φαρμακοποιούς που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών παρέχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). 


Στη χθεσινή συνεδρίασή του, το  Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων φαρμακοποιών στη Μάνδρα Αττικής και στη Σύμη του νομού Δωδεκανήσου, οι οποίοι είδαν τα φαρμακεία τους να χάνονται κάτω από τόνους νερού και λάσπης.  Για το σκοπό αυτό ενέκρινε τη διάθεση ποσού ύψους έως 5.000 ευρώ. 

Επιπλέον, σήμερα ο ΦΣΘ απέστειλε και δύο επιστολές –μία στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και μία στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου-ζητώντας από τους δύο προέδρους των Συλλόγων ενημέρωση για το πόσα φαρμακεία έχουν υποστεί ζημιές και ποιο είναι το μέγεθος αυτών των ζημιών, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή κατανομή του παραπάνω ποσού. 

«Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης συμπάσχουν με τους πληγέντες συναδέλφους τους, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή της φύσης. Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που διακρίνει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το δ.σ αποφάσισε ομόφωνα να ενισχύσει οικονομικά τους πληγέντες σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα φαρμακεία τους και στην επιτάχυνση της επαναλειτουργίας τους», τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι στόχος αυτής της κίνησης του ΦΣΘ είναι να συμβάλει και στο να μη μείνουν χωρίς φάρμακα οι δημότες των περιοχών που επλήγησαν, οι οποίοι περνούν δύσκολες ώρες.