Tελείως διαφορετική, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, αναμένεται να παραταχθεί η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στον αποψινό αγώνα με τη Κροατία, στο Καραΐσκάκη (21.45).Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Η βαριά ήττα του πρώτου αγώνα (4-1) αναγκάζει τον Μίκαελ Σκίμπε να κάνει αλλαγές σε μια προσπάθεια να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες έχει το εθνικό συγκρότημα για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας το 2018. Το εθνικό συγκρότημα αναμένεται να επιστρέψει στο κλασικό της 4-2-3-1.

Έτσι όπως φάνηκε στην τελευταία προπόνηση του εθνικού συγκροτήματος, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καρνέζης , δεξιά ο Τοροσίδης που επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, αριστερά θα παίξει ο Τζαβέλλας και στο κέντρο της άμυνας ο Παπασταθόπουλος θα έχει στο πλάι του τον Μανωλά, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία που του επέβαλε η FIFA. Στα χάφ Ζέκα και Τζιόλης είναι αναντικάταστοι ενώ υπάρχει και μία πιθανότητα να παίξει ο Ταχτσίδης. Αριστερά ο Σταφυλίδης, δεξιά ο Μπακασέτας, δεκάρι ο Φορτούνης και φουνταριστός ο Μήτρογλου. Θέση διεκδικεί και ο Λάζαρος Χριστοδόπουλος, ενω ο Σάμαρης έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και λογικά θα μείνει στον πάγκο. )

Μίκαελ Σκίμπε: ¨Θα αλλάξουν πολλά στην ενδεκάδα"

Ο Γερμανός τεχνικός της εθικής στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου επανέλαβε πώς θα αλλάξουν στον σημερινό αγώνα. Δήλωσε χαρακτηριστικα: «Φυσικά και θα αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού. Δεδομένου του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα, πρέπει να το κάνουμε. Δεν μπορώ φυσικά να σας πω συγκεκριμένα πράγματα για το πλάνο μας, όμως είναι δεδομένο πως θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Εμείς έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Θα αλλάξουμε και για την ομάδα αλλά και για τον κόσμο, για να αποδείξουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά και στην επίθεση. Είναι δύσκολα αυτά τα παιχνίδια και πρέπει να παίξουμε καλά συνολικά για να τα καταφέρουμε. «Κάποιοι παίκτες θα είναι καινούργιοι, αλλά δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένο αριθμό, ούτε πρόσωπα. Πιστεύω πως θα είναι ο Μανωλάς με τον Τοροσίδη, θα δούμε και θα το αποφασίσουμε».

Βασίλης Τοροσίδης: "Τα κάναμε όλα λάθος στην Κροατία"


Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα, στάθηκε στα μεγάλα λάθη στο Ζάγκρεμπ, μίλησε για την προσπάθεια ανατροπής του σκόρ, και σημείωσε πώς είναι έτοιμος να παίξει. "Δυστυχώς πιστεύω πως στο παιχνίδι στη Κροατία είχαμε και ατυχία, παρουσιαστήκαμε διαφορετικά από ότι στα παιχνίδια των προκριματικών, σε αυτό το παιχνίδι τα κάναμε όλα τα πράγματα λάθος! Όσα λάθη δεν είχαμε ξανακάνει τα κάναμε στην Κροατία και είναι πραγματικά κρίμα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όταν παίζεις με τέτοιους παίκτες, τα πληρώνεις.

Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να παίξουμε για τον κόσμο και για μας. Ξέρω πως δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα για μας να σκοράρουμε πολλά γκολ στην επίθεση, δεν είναι εκεί η δύναμή μας. Θέλω να κερδίσουμε, κάναμε ένα «come back» τα τελευταία χρόνια και καταφέραμε να γυρίσουμε το κλίμα. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι.

Ο προπονητής δεν μας έχει πει ακόμα ποιοι θα παίξουμε. Εγώ είμαι 100% έτοιμος για να παίξω. Είμαστε μια ομάδα που είμαστε δυνατοί αμυντικά, όλοι οι παίκτες, όχι μόνο οι τέσσερις αμυντικοί. Ομως πρέπει να σκοράρουμε, οπότε είναι φυσιολογικό να επιτεθούμε λίγο παραπάνω. Πιστεύω στους Έλληνες, στη δύναμη των Ελλήνων, πιστεύω πως θα δείξουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, με άλλη νοοτροπία, αυτή που είχαμε σε όλα τα άλλα παιχνίδια, εκτός από αυτό του Ζάγκρεμπ.

Χαμηλούς τόνους κρατούν οι Κροάτες

Από το μεσημέρι του Σαββάτου βρίσκονται στην Αθήνα οι Κροάτες. Δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, και με την άνεση του 4-1 στο Ζάγκρεμπ, θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το σκορ και να περάσουν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Πάντως στις δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς πιστεύει πώς τίποτε δεν εχει τελειώσει: "Έχουμε ένα μεγάλο, αλλά επικίνδυνο αποτέλεσμα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και πάμε σα να είναι 0-0. Είναι περίεργο, τα πάντα μπορούν να πάνε άσχημα από το οτιδήποτε συμβεί. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε στο χορτάρι την ποιότητά μας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις τρεις ημέρες μετά, αλλά είναι μαθημένοι σε αυτούς τους ρυθμούς.

Ξέρουν τι διακυβεύεται, η θέση μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα ήταν κρίμα να χάσουμε την ευκαιρία έπειτα απ' όσα κάναμε σε Κίεβο και Ζάγκρεμπ. Όμως, δεν υπάρχει καμία ευφορία, διότι μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα και θα πανηγυρίσουμε, αν τα καταφέρουμε στον Πειραιά".