Μετανιωμένος για την άσεμνη χειρονομία που έκανε στη Λεωφόρο, εμφανίστηκε και πάλι o Μανόλο Χιμένεθ, δίνοντας εξηγήσεις για το περιστατικό. Είπε χαρακτηριστικά: «Έχω μια καριέρα πάνω από 30 χρόνια. Θα δεχτώ σαν άνδρας οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, αλλά θέλω να απευθυνθώ στον κόσμο της ΑΕΚ και ειδικά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η συγκεκριμένη χειρονομία απευθυνόταν σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Δεν δικαιολογούμαι, όσο κι αν προσέβαλε τη μητέρα μου. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και είμαι απόλυτα μετανιωμένος».

Οσο για την απολογία του ο Ισπανός ειπε: "Έχω πάνω από 30 χρόνια επαγγελματική καριέρα. Θα δεχθώ σαν άντρας όποια απόφαση και αν ληφθεί. Θέλω να απευθυνθώ στον κόσμο της ΑΕΚ, τον οποίο δεν αντιπροσώπευα και κυρίως στον κόσμο του Παναθηναϊκού γιατί δεν απευθυνόταν σ' αυτούς. Απευθυνόταν σε συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν είναι δικαιολογία όσο και αν πρόσβαλλε τη μητέρα μου. Όταν είμαι στο 200% της έντασης στον αγώνα, σίγουρα δεν αποτελεί δικαιολογία, εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και είμαι απόλυτα μετανιωμένος για την ενέργειά μου".

Στο μεταξύ μία μέρα μετά τοπ ισόπαλο 2-2 με την Ριεκα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βρέθηκαν και πάλι στο γήπεδο για προπόνηση. Όσοι επαιξαν στο ματς με τους Κροάτες , υποβλήθηκαν σε πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά.

Ο Αντρέ Σιμόες, που αποχώρησε έχοντας ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο από τον αγώνα με τη Ριέκα έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης. Ο Πορτογάλος μέσος θα επανεξεταστεί για να φανεί αν υπάρχει ζήτημα με τη συμμετοχή του στον αγώνα της Δευτέρας με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ για τη Super League.