Πόση ψυχραιμία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που παρακολουθεί ένα ντέρμπι και βλέπει μια ομάδα με ακριβοπληρωμένους σταρ, με ερασιτεχνική νοοτροπία και συμπεριφορά, να εμπαίζουν το όνομα του συλλόγου και κυρίως να προκαλούν τη κοινή λογική τω οπαδών.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Ελάχιστη μπορεί να απαντήσει κάποιος ουδέτερος γιατί, οι περισσότεροι εξ ημών δεν πίστευαν ότι θα παρακολουθουσαν  τον ερασιτεχνικό μιας μεγάλης ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ.
Λογική εξήγηση πέρα από την αδιαφορία δεν μπορεί αν υπάρξει, γιατί κανείς δεν πιστεύει πώς ξαφνικά αυτοί οι παίκτες ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Όχι βέβαια, οπότε κάτι άλλο συμβαίνει. Μπορεί να μη τους εμπνέει ο προπονητής, τόσα πολλά μπορεί, αλλά κάποιος θα πρέπει να τους πει ότι δεν θα έχουν μόνο απαιτήσεις αλλά και υποχρεώσεις.
Το να λες πάω για πρωτάθλημα είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να το αποδεικνύεις και ο ΠΑΟΚ, σε ένα κομβικό ματς δεν το απέδειξε. Το αντίθετο μάλιστα. Εκνεύρισε τους οπαδούς του, που πολλοί εξ αυτών δεν άντεχαν να βλέπουν την ομάδα. Άδειασαν μέσα τους, από την εικόνα παικτών που απλά περπατούσαν στον αγωνιστικό χώρο. Σε ένα ακόμη παιχνίδι μακριά από την Τούμπα ο ΠΑΟΚ μετρήθηκε , ζυγίστηκε και βρέθηκε… λιποβαρής.
Κι όμως για ακόμη ένα ματς μακριά απ’ τη Θεσσαλονίκη  οι «ασπρόμαυροι» παρουσιάστηκαν «λίγοι», χωρίς ένταση και ψυχολογία. Και με ένα μόνιμα «θολωμένο» μυαλό που άλλα ήθελε να κάνει, κι άλλα έκανε εντέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Tι πιο κλασικό παράδειγμα απο την αντίδραση του Μπίσεσβαρ, ή από τη ενέργεια του Λουτσέσκου να μην βγάλει τον Ζαμπράνο. Μπέρδεμα γενικώς.
Κι όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από «θέμα». Είναι «ασθένεια», πρώτα απ’ όλα του μυαλού, στην οποία ακόμη κι ο πιο φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να απαντήσει και πολύ περισσότερο να βρει μέχρι στιγμής το «φάρμακο» και τη γιατρειά…
Συνολικά σαν εικόνα, αυτό που έδειξε ο ΠΑΟΚ  ήταν αποκρουστικό, ενώ και πάλι, έλειπαν πάρα πολλά. Και κυρίως η αυτοπεποίθηση για να γίνει από νωρίς το «αφεντικό» στο παιχνίδι, όταν ο Αρετόπουλος έστειλε εκτός αγώνα πολύ σωστά τον Αραούχο.
Και όταν δέχθηκε το γκολ; παλίρροια... ουσιαστικά τελείωσαν όλα εκεί , διότι όπως φάνηκε δεν υπήρχε ούτε ψήγμα αυτοπεποίθησης, ηρεμίας και αυτοσυγκέντρωσης στο ντεπόζιτο των παικτών του Λουτσέσκου  που έδειξαν πώς τα λόγια δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις. Αν θέλεις πρωτάθλημα αποδεικνύεις στο γήπεδο  πώς παλεύεις για το πρωτάθλημα. Αν και εξακολουθώ να πιστεύω, πώς ο ΠΑΟΚ δεν είναι εκτός τίτλου, αρκεί βέβαια α αλλάξει... πολλά...