Ο Αντωνης Τσαλόπουλος, διαδέχθηκε τον Γιώργο Ανδρέου στον προεδρικό θώκο του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, το Δεκέμβριο του 2015.
Επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτη της εταιρείας MATECO, που αποτελεί τον βασικό χορηγό της ομάδας βόλεϊ, προέρχεται από την οικογένεια του ΠΑΟΚ καθώς στο παρελθόν ήταν μέλος της διοίκησης Βεζυρτζη στο μπάσκετ. Άνθρωπος χαμηλών τόνων και εργατικός, μίλησε στην arenapress για την ομάδα βόλεϊ, τους στόχους της, αλλα και τις στιγμές που έχουν σημαδέψει έως τώρα την παρουσία του στη κορυφή της διοίκησης του ΤΑΠ ΠΑΟΚ. Αυτούσια η συνέντευξη του στο κείμενο που ακολουθεί.
-Καταρχας κύριε πρόεδρε, θέλω να ξεκινήσουμε από το αν είστε ευχαριστημένος από τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι ένα θέμα που έχετε θίξει πολλές φορές.
_“Το μεγάλο μου παράπονο. Ο αριθμός των εισιτήριων διαρκείας που έχουμε διαθέσει. Πιστεύω πως αξίζαμε μεγαλύτερης συμπαράστασης από τον κόσμο μας, μετά τα όσα έχει κάνει το τμήμα. Νομίζω ότι μας αδικούν. Η ομάδα χρειάζεται μια ισχυρότερη παρουσία των οπαδών μας, σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, και όχι μόνο στα ματς με τον Ολυμπιακό στους τελικούς και στους ημιτελικούς. Το ξαναλέω. Η εικόνα στις κερκίδες του γηπέδου μας θα έπρεπε να ήταν περισσότερο πλήρης. Είναι το μόνο μου παράπονο.”
_Δεχθήκατε κριτική και με την αποχώρηση Καλμαζιδη και με τη αποχώρηση Ελγκέτα
_Είναι άλλο η κριτική και δη η καλοπροαίρετη και άλλο ο αφορισμός. Ναι δεχθήκαμε, άλλα ευτυχώς μας στήριξαν οι περισσότεροι, οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας. Φυσικά μας δικαίωσαν οι εξελίξεις. Δεν λέω ότι είμαστε μάντεις.
Απλά είμαστε όλη μέρα κοντά στην ομάδα, παίρνουμε τις αποφάσεις μας με γνώμονα το καλό της ομάδας. Αυτό κάναμε και τότε και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Και σε τελευταία ανάλυση, ας αφήσουν την διοίκηση να παίρνει τις αποφάσεις, με γνώμονα το παρελθόν, όπου επαναλαμβάνω δικαιωθήκαμε. Εκείνο το βράδυ που αποφασίσαμε με τον κ. Κατσαρη την απομάκρυνση Καλμαζιδη, ήταν ένα πολύ δύσκολο βράδυ. Και λόγο τις εικόνας της ομάδας και λόγω της απόφασης μας. Αλλά για αυτό είναι οι διοικήσεις. Για τις αποφάσεις.
_Πάντως πέρα από αυτό κύριε Πρόεδρε, η ομάδα έχει κάνει μια βάση οπαδών, φίλων του τμήματος.
_Συμφωνώ, αλλά με τη δύναμη του κόσμου μας, την παρουσία του, θα έπρεπε το γήπεδο μας να είμαι σχεδόν γεμάτο σε όλα τα ματς. Μιλάμε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Ναι, κάναμε φίλους, δώσαμε διάρκειας τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, κερδίζουμε κόσμο και βαδίζουμε πάντα με αυτό ως σκέψη. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Ο κόσμος είναι πάντα μια δύναμη και ειδικά ο κόσμος του ΠΑΟΚ
_Στηρίξατε τον Γκόμεζ, όταν πολλοί “ μουρμούριζαν” όπως λέμε δημοσιογραφικά.
_Φυσικά. Τον στηρίξαμε, τον στηρίζουμε και θα τον στηρίζουμε. Μιλάμε για μια τεράστια προσωπικότητα αθλητή που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιτυχίες του ΠΑΟΚ. Τον ευχαρίστησα δημόσια μετά το ματς με την Κηφισιά, για όλα όσα έχει κάνει για τον ΠΑΟΚ, για τα αποδυτήρια, για την αρχηγική παρουσία, για την παρουσία στον πάγκο πέρσι. Τον νιώθουμε δικό μας, πλέον και όχι απλά έναν αθλητή του τμήματος.
_Να ρωτήσω ποια ήταν η πιο χρυσή στιγμή στη ασχολία σας με το ΤΑΠ;
_Μα το περσινό πρωτάθλημα. Όταν όλοι μας είχαν ξεγράψει. Και εδώ να πω και πάλι ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο μας, που ενώ είχαμε χάσει από τον Ολυμπιακό στη έδρα μας και έγινε 2-2 η σειρά, δεν έπεσε ούτε χαρτί στο γήπεδο και στο τέλος αποθέωσαν την ομάδα. Είχα συγκινηθεί. Και φυσικά όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και κατακτούσαμε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα μας, είχε βρεθεί στα ουράνια. Ήμασταν στο αεροδρόμιο με τον Θανάση ( Κατσαρη) και τον κ. Σαββιδη και άλλους φίλους και πετούσαμε όλοι στα ουράνια. Νομίζω ότι είναι το πιο μάγκικο πρωτάθλημα μας. Το αξίζαμε.
_Οι στόχοι ανεβαίνουν. Η ομάδα λογικά θα παίξει και πάλι τελικούς αλλά υπάρχει και η Ευρώπη.
_Κοιτάξτε, εμείς ως διοίκηση , και το ΤΑΠ και ο ΑΣ φυσικά, κάνουμε τα πάντα για το τμήμα. Φέραμε έναν τεράστιο προπονητή, έναν φιλόσοφο του βόλεϊ. Τον κύριο Ρίτσι. Είμαστε δίπλα του για ότι μας ζητήσει. Πιστεύω και εγώ πως θα παίξουμε στους τελικούς άλλα η Ευρώπη είναι διαφορετική. Άλλα τα οικονομικά μεγέθη, που δεν μπορούμε να πλησιάσουμε. Όμως χτίζουμε μια δική μας φιλοσοφία που ίσως τα επόμενα χρόνια μας δώσει αυτό το κάτι παραπάνω.
_Η σχέση σας με τον Θανάση Κατσαρή;
_Άριστη. Τι να πω. Πρώτα από όλα ο κ. Κατσαρης κράτησε τον ερασιτέχνη σε δύσκολες εποχές χωρίς να δώσει κανένα δικαίωμα, χωρίς κανένα παρατράγουδο. Αγαπάει το τμήμα, τον ΠΑΟΚ και πιστεύω πώς ως ΠΑΟΚτσηδες ήμασταν τυχεροί που στην προεδρία του ΑΣ ήταν ο Θανάσης Κατσαρης.
_Δεν μπορώ να μην ρωτήσω και για τον κ. Σαββίδη
_Κοιτάξτε, αυτός ο οργασμός σε όλα τα τμήματα οφείλετε και σε αυτόν. Ο κ. Σαββιδης έβαλε σε άλλη τροχιά τον ΠΑΟΚ. Το ποδόσφαιρο είναι το πρώτο σπορ όποτε όλα εξαρτώνται από εκεί. Εμείς όπως και το χάντμπολ το πόλο, συμπαρεσυρόμαστε από αυτή την αύρα. Έρχεται στο γήπεδο, ήρθε στο αεροδρόμιο, και θέλω να πω, ότι νιώθει από ΠΑΟΚ. Είμαστε τυχεροί ως σύλλογος με τον Ιβάν Σαββίδη. Βλέπετε τι γίνεται σε άλλες ομάδες.”
_Επειδή είστε άνθρωπος της οικογένειας του ΠΑΟΚ, δεν είστε ουρανοκατέβατος εννοώ  περιμένατε να δημιουργήσει μια δυναστεία το τμήμα βόλεϊ;
_O ΠΑΟΚ είναι κάτι μοναδικό και έχει μια δύναμη να δημιουργεί. Έχει τεράστια δυναμική σαν σύλλογος. Από το πρώτο πρωτάθλημα κάποιοι άνθρωποι, έτρεξαν μόχθησαν , πάλεψαν. Ο ΑΣ, το ΤΑΠ, μετά ανέλαβα εγώ το ΤΑΠ, υπάρχει μια συνέχεια της συλλογικότητας, της εργασίας και κυρίως του προγραμματισμού. Ο αθλητισμός είναι δύσκολος, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει, και πιστεύω ακράδαντα πως είμαστε ένα τμήμα που αποτελεί υπόδειγμα για την λειτουργία του, όπως στο σύνολο του ο ΑΣ ΠΑΟΚ.  Μας ικανοποιεί που ο κόσμος αναγνωρίζει τις χαρές του που του χαρίσαμε. Όπως όμως είπα και πριν, περίμενα περισσότερα διαρκείας.
_Κλείνοντας δεν θα σας ρωτήσω αν κάνει ο ΠΑΟΚ το νταμπλ. Σας το ρωτούν όλοι φαντάζομαι.
_Ποιος δεν το θέλει. Δεν παίζουμε μονοί μας. Είμαστε εδώ για την ομάδα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον κόουτς στους παίκτες, σε όλους όσους κινούνται κοντά στο τμήμα. Πιστεύω πώς εμείς και ο Ολυμπιακός θα παίξουμε στους τελικούς.