Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάρη και το Γ’ σώμα στρατού, εγκαινίασαν μια πολυεπίπεδη συνεργασία, και περιλαμβάνει πλήθος ποιοτικών εκπαιδευτικών πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννιδης


Με το ποδόσφαιρο να είναι η πρώτη συνάντηση των δυο πλευρών και τον Γιώργο Κούδα να δίνει το παρών σε έναν αγώνα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς το χρηματικό ποσό θα διατεθεί και από τους δυο φορείς για τις ανάγκες των συσσιτίων της εκκλησίας. Ο Γιώργος Κουδας έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα του φιλικού αγώνα της ομάδας που αποτελούσε ο Δήμος και της ομάδας του Γ’ σωματος στρατού. Ο Μεγαλέξανδρος του Ελληνικού ποδοσφαίρου, φορούσε την φανέλα της εθνικής με το 10 στην πλάτη. Ο ίδιος με ιδιαίτερη συγκίνηση δήλωσε:
Μεγάλες στιγμές είναι αυτές. Μετά από αρκετά χρόνια αλλά είναι και μεγάλη τιμή, γιατί στις σύγχρονες εποχές ορισμένες έννοιες έχουν μηδενιστεί. Και αυτός είναι ένας πολύ καλός σκοπός, και τιμούν τα παιδιά αυτά, και ο στρατηγός, κι ο Δήμαρχος μας, με τον οποίο έχουμε μια ιδιαίτερη φιλία και τον ευχαριστώ πολύ.”
Όπως ήταν λογικό στον Γιώργο Κούδα, ετέθη η ερώτηση γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει, έξω και μάλιστα με τέτοιους παίκτες: “ Δεν είναι ώρα του ΠΑΟΚ. Θα κερδίσουμε και εκεί, όταν θα ρθει η ώρα.. Ο κόσμος περιμένει να ακούσει από τους πραγματικούς συντελεστές, αυτών που γίνονται μέσα στο γήπεδο. Από μένα τι να ακούσει; Οτι θα μπω μέσα να αλλάξω την εικόνα του ΠΑΟΚ; Δεν γίνεται σαφώς.” Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Γιώργος Κούδας ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Εθνικό συγκρότημα που αντιμετωπίζει την Κροατία.
Να θυμίσουμε πώς το τελευταίο επίσημο ματς του Γιώργου Κούδα με το εθνόσημο ήταν στις 10 Μαρτίου του 1982 κόντρα στην Σοβιετική Ένωση. Ο Κούδας φόρεσε ξανά την φανέλα της εθνικής στις 20 Σεπτεμβρίου του 1995 σε φιλικό αγώνα κόντρα στην Γιουγκοσλαβία που διοργανώθηκε προς τιμήν του.