Η διεκδίκηση  αποζημιώσεων για λογαριασμό των  Επαγγελματιών που οι  επιχειρήσεις  τους πλήττονται  από τους αργούς ρυθμούς κατασκευής του Μετρό, η επικαιροποίηση  του θεσμικού πλαισίου  για τα πνευματικά δικαιώματα με απαλλαγή  των  επιχειρήσεων
που οι δραστηριότητες  τους δεν συναρτώνται με την ψυχαγωγία, η  ανάληψη νέας πρωτοβουλίας    για την αλλαγή και αυστηροποίηση  του νομικού πλαισίου  που διέπει το παρεμπόριο και την παράνομη  διακίνηση  λαθραίων τσιγάρων , καθώς και η αξιοποίηση των  δυνατοτήτων  που παρέχει η νέα Επιμελητηριακή Νομοθεσία για την  ίδρυση μόνιμων  εκθέσεων προβολής  της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη διαχείριση  επιχειρηματικών πάρκων, είναι μερικές μόνο από τις  προγραμματικές θέσεις   του Συνδυασμού του «Ισχυρό Επιμελητήριο», που παρουσίασε ο επικεφαλής  του, απερχόμενος πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. και εκ νέου υποψήφιος  για την προεδρία, Μιχάλης Ζορπίδης,  κατά  τη διάρκεια  συνέντευξης Τύπου.


Ο   κ. Ζορπίδης  απευθυνόμενος στους εκπροσώπους  των Μ.Μ.Ε. υπογράμμισε ότι   ο Συνδυασμός  του διεκδικεί την  ψήφο εμπιστοσύνης  των  Επαγγελματιών  στις  2,3, και 4 Δεκεμβρίου,  με ισχυρότερα όπλα του  το πολύπλευρο  έργο που επιτέλεσε το προηγούμενο διάστημα ανταποκρινόμενος στις ανάγκες  όλων  των επαγγελματικών κλάδων,  τη διαφάνεια, τον απόλυτα  δημοκρατικό και ενωτικό τρόπο με τον οποίο άσκησε  τη Διοίκηση. «Έχουμε αποδείξει  ότι κάναμε πολλά και θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Διαθέτουμε την εμπειρία, τις ικανότητες, βαθιά  γνώση  των προβλημάτων του Επαγγελματικού κόσμου στο σύνολο  του νομού Θεσσαλονίκης,  φρέσκιες  ιδέες, νέους ανθρώπους,   όρεξη για δουλειά  και ένα  υψηλό αποθεματικό  που το δημιουργήσαμε αποκλειστικά   για να καλυφθούν οι  ανάγκες  των μελών. Τα  επόμενα  χρόνια  θα είναι εξίσου  δύσκολα και  το τιμόνι  του Επιμελητηρίου χρειάζεται τους ικανότερους», σημείωσε χαρακτηριστικά.Ειδικά   για  τις μετρόπληκτες  επιχειρήσεις,  ο κ. Ζορπίδης τόνισε ότι  ο Συνδυασμός  του θα αγωνιστεί με όλες του  τις δυνάμεις  για να λάβουν  αποζημιώσεις. « Αν και πετύχαμε την υπογραφή σχετικού  μνημονίου που τις προβλέπει με  το αρμόδιο υπουργείο, οι κυβερνήσεις κώφευσαν στις πιέσεις μας  για  την ενεργοποίησή του. Αλλά  δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Οι επαγγελματίες  αξίζουν και δικαιούνται να αποζημιωθούν,  για  την παρατεταμένη καθυστέρηση στην κατασκευή   του μετρό».

Όσον  αφορά  στο παρεμπόριο   και  τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων που μαστίζουν   την κεντρική και  τις περιφερειακές αγορές  του νομού, δήλωσε ότι παρά τα δεκάδες  έως τώρα υπομνήματα  και  παραστάσεις χωρίς  αποτέλεσμα  στις αρμόδιες αρχές,  ο Συνδυασμός  του θα επιμείνει και θα αγωνιστεί  για την αλλαγή του νομικού πλαισίου  όπως και  για την επιβολή  ιδιαιτέρως αυστηρών προστίμων έως και  20.000 ευρώ  στους παράνομους  διακινητές.Ερωτηθείς   για το  σημείο  που  θέτει  τον  πήχη των εκλογών, ο κ. Ζορπίδης, υπογράμμισε ότι δεν έχει κάποια  συγκεκριμένη  φιλοδοξία, πέρα από τη νίκη. «Θέλουμε να είμαστε  οι νικητές, επειδή  ξέρουμε ότι μπορούμε  να προσφέρουμε και  το μόνο που επιθυμούμε είναι να ολοκληρώσουμε  το έργο που ξεκινήσαμε, να παραδώσουμε   το Ε.Ε.Θ.  ουσιαστικό και Ισχυρό Στήριγμα στο πλευρό κάθε Επαγγελματία»