Στεναχώρια και κατήφεια στον Ολυμπιακό μετά την ηττα με 3-1 από τη Σπόρτινγκ, που σήμανε τον αποκλεισμού ουσιαστικά από την Ευρώπη, αν και υπάρχει το διαδικαστικό ματς με τη Γιουβέντους. Ο Ολυμπιακός επί της ουσίας είναι χωρίς στόχο στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Είναι λογικό να μην ευχαριστημένοι ούτε ο Τακης Λεμονης ούτε οι ποδοσφαιριστές για την εικόνα της ομάδας. Μάλιστα ο Σεμπά στάθηκε στα γκολ στο τέλος του ημιχρόνου, λέγοντας: «Προσπαθήσαμε, η ομάδα πάλεψε, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα έκανε καλό ματς, αμυνθήκαμε καλά, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, είχαμε ισορροπημένο ματς, αλλά τα δύο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν καθοριστικά.
Δεν είμαστε τόσο κακοί, δεν είναι φυσιολογικό σε σχέση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, αλλά η ομάδα βελτιώνεται. Η Ευρώπη δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά η ομάδα βελτιώνεται και αρχίζει να νικά. Πρέπει να νικήσουμε τα επόμενα ματς για να επιστρέψουμε στη φυσιολογική θέση του Ολυμπιακού, την πρώτη θέση της κατάταξης».Οι "ερυθρόλευκοι" εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στη Λισσαβώνα, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Αυτός είναι ο νόμος και στο ποδόσφαιρο. Επιλογές του Λεμονή που δεν βγήκαν, παίκτες που εμφανίστηκαν χωρίς συγκέντρωση, ενέργεια ή θέληση και πλέον επιστροφή στην ελληνική πράγματικότητα.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι στρέφουν την προσοχή τους στο Ελληνικο πρωταθλημα και στην επόμενη τετράδα αγώνων της Super League. Τα μάτς με

Κέρκυρα (26/11, εκτός), Απόλλων Σμύρνης (2/12, εντός), Παναιτωλικός (9/12, εκτός) και ΠΑΣ Γιάννινα (17/12, εντός) είναι τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη σειρά αγώνων, η έκβαση της οποίας μπορεί σε μεγάλο βαθμό να δρομολογήσει τις εξελίξεις στο μεταγραφικό μέτωπο ενόψει Ιανουαρίου. Αυτό που γίνεται κατανοητό είναι πως το επόμενο διάστημα και μέσα από την ανάγκη που υπάρχει για νίκες πολλοι παικτες βρίσκονται υπό κρίση. Ανάλογα και με τα αποτελέσματα θα δρομολογηθούν και οι κινήσεις του Ιανουαρίου στο Λιμάνι.