Μπαίνοντας στο γυμναστήριο της πυγμαχίας του ΠΑΟΚ δεσπόζει η φωτογραφία του Μοχάμετ Αλί.
Τον κοιτάς εκστασιασμένος. Ο απόλυτος πρωταθλητής της πυγμαχίας. Δίπλα το ρίνγκ, τα γάντια, οι φόρμες και σε λίγο απέναντι μου ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν.

Ο πρωταθλητής του ΠΑΟΚ ( από πατέρα Αρμένιο και Πόντια μητέρα) που εμφανίζεται με το χαμόγελο στα χείλη, ενώ η αλήθεια είναι πώς ανασκουμπώνομαι λίγο, καθώς έχω απέναντι μου έναν γίγαντα, που με τα γάντια του κάνει υπερήφανη την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Από τα οκτώ του στον ΠΑΟΚ και από το 2014 με το εθνόσημο στο στήθος. Αυτόματα τον ρωτάς για την Αττάλεια “Ναι μεγάλη στιγμή και ειδικά καθώς κέρδισα τον Τούρκο αντίπαλο μου, όσο και αν το κοινό ήταν εχθρικό αλλά εκεί έδειξα πως η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω. Η διάκριση σε μία κορυφαία διοργάνωση, όπως είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ήταν για εμένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα μέσα από κόπους, θυσίες και προσπάθειες χρόνων. Το άθλημά μας στη χώρα μας,βιώνει μια απαξίωση άλλα εύχομαι η διάκρισή μου να είναι η σπίθα που θα ανάψει ξανά τη φλόγα της ελληνικής πυγμαχίας!

Να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα στους Έλληνες αθλητές να προετοιμαστούν σωστά, να προπονηθούν απερίσπαστοι και να παλέψουν με υπερηφάνεια.

Πιστεύω πώς έως το 2020, στην Ολυμπιάδα, που εκεί είναι ο μεγάλος μου σκοπός, θα βάλω τα δυνατά μου για να ανεβάσω το όνομα της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ φυσικά,. Χάρηκα πολύ που κέρδισα το ασημένιο, αν ήταν το χρυσό θα ήταν ακόμη καλύτερο, αλλά δεν με βάζει κάτω αυτό.”

Η συζήτηση πάει στο τμήμα πυγμαχίας του ΠΑΟΚ: “ Έχουμε πολύ δυνατά παιδιά στον ΠΑΟΚ, και με βοήθησαν και αυτοί. Το τμήμα το βοηθάει ο ΠΑΟΚ, υπήρξε βοήθεια από τον κ. Σαββίδη, αλλάέγινε μεμονωμένα, αλλά νομίζω πώς μελλοντικά μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια στο άθλημα. Να αλλάξει αυτό. Είμαστε καλή ομάδα, αλλά θέλουμε να μας κοιτάνε λίγο περισσότερα.

Για αυτό και ξαναλέω στον κόσμο του ΠΑΟΚ, να αγκαλιάσει το άθλημα της πυγμαχίας και να στηρίξει το συγκεκριμένο τμήμα του συλλόγου, το οποίο έχει μεγάλη ιστορία. Η υπόσχεση που δίνω σε όλους όσους με υποστηρίζουν είναι πως θα παλέψω με ψυχή σε όποιο ring και αν βρεθώ, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα!"

Ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν. Θα αλλάξει κατηγορία ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων και το σχολιάζει ως εξής: “ Με την αλλαγή του χρόνου θα μπω στην ανδρών. Σκοπεύω του χρόνου να συμμετέχω στο μεσογειακό ανδρών.”

Όσο για το πώς μπορεί κάποιος να βοηθήσει χορηγικά, ο Βαγγέλης είναι ξεκάθαρος: “Αν κάποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει αποκλειστικά τον αθλητή θα έρθει σε επικοινωνία μαζί μου. Για το τμήμα γενικότερα μπορεί να έρθει σε επαφή με τον έφορο ή τον προπονητή του τμήματος για να δουν αυτή πως μπορεί να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια στήριξης. Υπάρχει πρόβλημα στήριξης με τους αθλητές, βλέπουμε τι έγινε με τη Στεφανίδη.”

ΣΣ1

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα arenapress