[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Εισαγγελική έρευνα για τη διαχείριση κληροδοτημάτων του ΑΠΘΠροκαταρκτική  εξέταση για να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, από τις διοικήσεις του ΑΠΘ, διέταξε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης!


Η έρευνα αφορά τη διαχείριση τεσσάρων πολυτελών οροφοδιαμερισμάτων των 200 τμ, στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου που περιήλθαν στην κατοχή του ΑΠΘ μέσω κληροδοτήματος του Δ. Τσιακμακόπουλου κι ανατέθηκε στην Ασφάλεια.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποδέχθηκε την πρόταση της Επιτροπής Διαχείρισης Κληροδοτημάτων του ιδρύματος, να αξιοποιηθούν τα συγκεκριμένα διαμερίσματα μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης διάρκειας 35 ετών και υπέγραψε σύμβαση ανάθεσης με ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία.  Ιδιοκτήτης άλλου διαμερίσματος, που βρίσκεται στην ίδια οικοδομή, υπέβαλε μήνυση σύμφωνα με την οποία το ΑΠΘ συμφώνησε να εισπράττει ως μίσθωμα μόλις 200 ευρώ, ενώ η αίτηση δικηγόρου, που πρότεινε να μισθώσει το ένα οροφοδιαμέρισμα αντί 800 ευρώ το μήνα και να το ανακαινίσει με δικά του έξοδα, απορρίφθηκε!

Τα στοιχεία της δικογραφίας διαβιβάστηκαν, ήδη, στις διωκτικές αρχές.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]