Έντεκα αποχωρήσεις σημειώθηκαν, σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης! Πρώτα αποχώρησαν οι δέκα σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης κι έπειτα ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας!


Οι σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης "Εντάξει" αποχώρησαν όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, απεκάλεσε αρχικά τον επικεφαλής της παράταξης, βουλευτή Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, "παντελώς ανόητο" -και στη συνέχεια απευθύνθηκε με παρόμοιους χαρακτηρισμούς και στους υπόλοιπους!

Λίγο αργότερα, αποχώρησε από σύμβουλος της "Πρωτοβουλίας" (της διοικούσας παράταξης) ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην τοποθέτησή του, μίλησε και για το ταξίδι του στα Σκόπια, χωρίς, πάντως, να δώσει έκταση στο γεγονός ότι απεκάλεσε "Μακεδονία" την ΠΓΔΜ, ή στο ότι, μόλις χθες, δήλωσε στην "Καθημερινή" ότι επρόκειτο για "λεκτικό λάθος".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος τον κάλεσε "καλύτερα να μένει στη... Θεσσαλονίκη, από το να βγαίνει εκτός χώρας".

Επικριτικός ήταν και ο Γιωργής Σεβρής, της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη" και ο Γ. Κωνσταντινίδης της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αναρωτώμενοι "αν ασκώντας διπλωματία των πόλεων συνάντησε τον πρόεδρο της χώρας και τον πρωθυπουργό, με ποιον θα συναντώνταν αν ασκούσε κρατική διπλωματία".

Στη δευτερολογία του ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας προς τον κ. Καλαφάτη υποστήριξε ότι "αυτή η ακραία στάση όχι μόνον η δική σας, αλλά και πολλών άλλων θερμοκέφαλων ομοϊδεατών σας, το μόνο που καταφέρνει είναι να δυσκολεύει την ιστορία του ονόματος", ισχυρίστηκε πως είναι ψέμματα πως έχει πει τα Σκόπια ... Μακεδονία ("το είπα, αλλά... όχι πολλάκις", δικαιολογήθηκε) και χαρακτήρισε τον επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει" "παντελώς ανόητο"!

Μετά από αυτό, ο κ. Καλαφάτης πήρε τον λόγο και δήλωσε πως "μετά από αυτές τις ύβρεις αποχωρώ", για να ακολουθηθεί από τους συμβούλους των "Εντάξει", με τον δήμαρχο να λέει από το βήμα προς τον Δ. Κούβελα "άδειαζέ μας τη γωνιά"!

Δείτε το βίντεο:



Η παραίτηση Ζέρβα

Λίγο αργότερα, μετά από συνεχείς τοποθετήσεις συμβούλων για το περιστατικό (μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επίσης σύμβουλος της "Πρωτοβουλίας" Παν. Αβραμόπουλος είπε πως "οι χαρακτηρισμοί του δημάρχου δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία των συμβούλων", το λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. "Βλέπω καθημερινά συμπεριφορές που κατακλύζονται από αστοχίες, εμμονές, δογματισμούς και αλαζονεία. Ο κ. Δήμαρχος και η διοίκηση του εμπιστεύονται συμβούλους που κάθονται πειθήνια μέχρι τα μεσάνυχτα, χωρίς να έχουν ερωτηθεί, να γνωρίζουν γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν «Ναι σε όλα». Αξιοποιούν μόνο υπαλλήλους που συμφωνούν", τόνισε.

Και κατέληξε: " Το 2010 προσχώρησα σε μια παράταξη που πρόσθετε, που πολλαπλασίαζε. Σήμερα νιώθω ότι βρίσκομαι σε μια παράταξη που αφαιρεί και διαιρεί: τα στελέχη αλλά και τους πολίτες της.
Έτσι, σήμερα ενώπιον του σώματος, μετά από πολλή σκέψη, και –ομολογώ- λύπη, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, πιστός τόσο στις αρχές μου όσο και στις ελπίδες αυτών που στήριξαν το εγχείρημα των προηγούμενων χρόνων. Αυτών που στήριξαν τις αρχές και τις ιδέες που επαγγελθήκαμε, και μας έδωσαν το τιμητικό προνόμιο να τους εκπροσωπούμε σήμερα σ’ αυτήν την αίθουσα".