Πρόκληση άνευ προηγουμένου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, η οποία τιμώρησε τον Κωστα Μανωλά για κίτρινη κάρτα σκοπιμότητας στον αγώνα με την Κύπρο. Δηλαδή τι θέλει να μας πεί η ΦΙΦΑ;

Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη

Ότι δεν έχει ξαναγίνει από κανέναν ποδοσφαιριστή αυτό; Αν δηλαδή την κίτρινη κάρτα σκοπιμότητας την έπαιρνε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, η ΦΙΦΑ θα τον τιμωρούσε; Απλά ντροπή. Και η ΕΠΟ πώς θα αντιδράσει; Δεν θα πρέπει ο πρόεδρος Βαγγέλης Γραμμένος να δημιουργήσει θέμα όσο και αν η ποινή δεν εφεσίβλητε; Έχω την εντύπωση πώς η απόφαση δεν έχει προηγούμενο και ίσως η σκέψη μας, μπορεί να πάει στον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ ο οποίος είναι Σλοβένος. Είναι ένας λογικός ποδοσφαιρικός συνειρμός, καθώς το τονίζω και πάλι δεν υπάρχει προηγούμενο για την απόφαση.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως: “Ο 26χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA για παραβίαση των αρχών του Fair Play στη διάρκεια του παιχνιδιού Κύπρος - Ελλάδα (1-2) στις 7 Οκτωβρίου και συνεπακόλουθα δεν θα είναι διαθέσιμος για τον ομοσπονδιακό προπονητή, Μίχαελ Σκίμπε, στην αναμέτρηση του Ζάγκρεμπ στις 9 Νοεμβρίου.”

Ο λόγος αυτής της πραγματικά προκλητικής και πρωτοφανούς απόφασης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι ότι κατά την άποψή τους ο Κώστας Μανωλάς έκανε... εσκεμμένα καθυστερήσεις στα τελευταία λεπτά του αγώνα της Λευκωσίας, προκειμένου να πάρει κίτρινη κάρτα και να χάσει την αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ στον Πειραιά για την τελευταία αγωνιστική.

Οπως αναφεραμε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση για την συγκεκριμένη απόφαση της FIFA. Νωρίτερα πάντως ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαλε Σκίμπε γνωστοποίησε την αποστολή της Ελλάδας για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας με αντίπαλο την Κροατία, με τον Δημήτρη Πέλκα του ΠΑΟΚ να επιστρέφει, την ώρα που κανονικά θα συμμετάσχει ο Βασίλης Τοροσίδης. Υπενθυμίζουμε οτι εκτός έμειναν όπως αναμενόταν άλλωστε οι τραυματίες Πέτρος Μάνταλος και ο Τάσος Δώνης,. Αναλυτικά η 25μελής αποστολή:

Καρνέζης, Καπίνο, Ανέστης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Λυκογιάννης, Μανιάτης, Τζιόλης, Κουρμπέλης, Πέλκας, Ζέκα, Φορτούνης, Μπακασέτας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος, Βέλλιος, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος.