Στη σύνταξη και υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας, που θα προβλέπει δομές συνεργασίας και κοινές δράσεις συμφώνησαν χθες οι Πρόεδροι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης και
της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης Γιάννης Μανδρίνος, στη συνάντηση που είχαν χτες στα γραφεία της ΟΕΕΘ.

Ο κ. Ζορπίδης ζήτησε να παραστεί σε μία συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΕΕΘ προκειμένου να συζητήσει με τα μέλη του θέματα καλύτερης συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς.

Μιλώντας στη συνεδρίαση τόνισε ότι «κάποιες φορές στο παρελθόν υπήρξαν –κακώς- στιγμές έντασης ανάμεσα μας, αλλά αυτό αποδεικνύει ότι τόσο εμείς από την πλευρά του Επιμελητηρίου όσο και εσείς απ΄ αυτήν της Ομοσπονδίας λειτουργούμε με βάση, όχι το προσωπικό μας συμφέρον αλλά το καλό του φορέα μας. Επιμελητήριο και Ομοσπονδία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά και σε πολλά επίπεδα γιατί παλεύουν από διαφορετικά μετερίζια για το καλό του επαγγελματία». 

Ο κ. Ζορπίδης πρότεινε να οριστούν σύνδεσμοι της κάθε πλευράς που θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των δύο ΔΣ προκειμένου να υπάρχει διαρκώς επικοινωνία και συνεργασία, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Ο κ. Μανδρίνος από την πλευρά του πρότεινε το σημείο αυτό αλλά και μία σειρά από κοινές δομές και ενέργειες να περιληφθούν σε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα υπογραφεί από τα ΔΣ των δύο φορέων, γιατί «μόνο μαζί θα φέρουμε αποτελέσματα».