Με ερώτηση μου (αναφέρει ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς) είχα επισημάνει το μείζον αυτό πρόβλημα για τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη βιομηχανική περιοχή, αλλά και για τους κατοίκους, οι οποίοι, εν μέσω κρίσης, θα επιβαρύνονται οικονομικά απλά και μόνο για να πάνε στην εργασία τους ή για να μετακινηθούν από και προς τα σπίτια τους. Μάλιστα, είχα ζητήσει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να μην επιβαρύνονται από τα διόδια οι κάτοικοι και εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη περιοχή, ωστόσο από την απάντηση του υπουργείου Μεταφορών και της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» γίνεται πλέον σαφές ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη. Η απάντηση τους - αδιαφορία είναι η αντίδρασή τους.

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, αυτή τη φορά μέσω του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αγνοεί τα δίκαια αιτήματα πολιτών και επιβαρύνει οικονομικά μία μεγάλη μερίδα ατόμων με τη δημιουργία και λειτουργία του σταθμού διοδίων Ωραιοκάστρου (μεταξύ κόμβου Διαβατών και κόμβου ΤΙΤΑΝ) στην εξωτερική περιφερειακή οδό. Με ερώτηση είχα επισημάνει το μείζον αυτό πρόβλημα για τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη βιομηχανική περιοχή, αλλά και για τους κατοίκους, οι οποίοι, εν μέσω κρίσης, θα επιβαρύνονται οικονομικά απλά και μόνο για να πάνε στην εργασία τους ή για να μετακινηθούν από και προς τα σπίτια τους.

Μάλιστα, είχα ζητήσει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να μην επιβαρύνονται από τα διόδια οι κάτοικοι και εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη περιοχή, ωστόσο από την απάντηση του υπουργείου Μεταφορών και της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» γίνεται πλέον σαφές ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη. Όπως τονίζεται στο κείμενο της απάντησης της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» το αντίτιμο στα διόδια Ωραιοκάστρου θα ανέρχεται σε 0,50 ευρώ, ποσό που θα επιβαρύνει νοικοκυριά που ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Γενικότερα, όμως, θεωρείται απαράδεκτο να δημιουργούνται τόσοι σταθμοί διοδίων (υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργούν μετωπικοί σταθμοί διοδίων σε Μάλγαρα και Ανάληψη) σε έναν μόνο νομό.