Tο πρωτάθλημα στο βόλεϊ κρίνεται στα πλέι οφ για όποιον πιθανόν το ξέχασε. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς αλλά δεν μπορεί να μείνει σε αυτό.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Ο βασικός του αντίπαλος έδειξε ποιος έτοιμος, με περισσότερες λύσεις και ποιότητα σε υψηλά στάνταρ. Από την άλλη όσο και αν ήταν διαβασμένος ο ΠΑΟΚ, όσο και α προσπάθησε με τις αλλαγές ο Ρίτσι να αλλάξει την εικόνα του αγώνα δεν τα κατάφερε.
Είναι περισσότερο από εμφανές, πώς ο Δικέφαλος πρέπει να προβεί σε αλλαγές την μεταγραφική περίοδο, α θέλει και φέτος να κάνει ότι τα τελευταία χρόνια. Να πάρει το πρωτάθλημα. Πάντως στον ΠΑΟΚ δεν βιάζονται. Χρόνος υπάρχει για να ληφθούν οι αποφάσεις. Είναι δεδομένο πώς από σήμερα οι ανθρώπου του ΤΑΠ θα εκτιμήσουν την κατάσταση, θα δουν τι χρειάζεται και αναλόγως θα πάρουν τις αποφάσεις, πάντα σε συνεννόηση Κατσαρή - Τσαλόπουλου. Το ματς σύγκριση με τον Ολυμπιακό έδειξε πώς ο ΠΑΟΚ έχει θέμα και στον διαγώνιο και στον ακραίο, καθώς δεν πήρε τις βοήθειες που χρειαζόταν, αλλά όλα με ψυχραιμία λύνονται.
Όχι πανικός και όχι βιαστικές κινήσεις. Άλλωστε και ο Ντανιέλε Ρίστι ήταν ξεκάθαρος μεταξύ των όσων είπε μετά το ματς: " Πρέπει να λύσουμε ακόμα κάποια προβλήματα. Το αρνητικό που βρίσκω είναι ότι υπήρχαν πολλά λάθη και στο σερβίς και στις επιθέσεις στα τελευταία σετ. Με δουλειά στις αδυναμίες θα παρουσιάσουμε μια ομάδα πιο ανταγωνιστική. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι οι παίκτες μου διαχειρίστηκαν καλά τον αγώνα, καθώς δεν είναι τόσο εύκολο κόντρα σε τόσο καλές ομάδες. Είμαι ικανοποιημένος που αντέδρασε η ομάδα στο δεύτερο σετ, αλλά και στο τελευταίο όταν και το αποτέλεσμα είχε καθοριστεί . Οι παίκτες μας έδειξαν ηθικό και δύναμη μέσα στον αγωνιστικό χώρο."

To επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο καθώς πώς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα περιμένουν να δουν αν ο Ερνάντο Γκόμεζ είναι σε θέση να επιστρέψει και πάλι δυνατός, για να δουν τι θα κάνουν, καθώς αν το... τέρας από την Βενεζουέλα δεν ξεπεράσει το πρόβλημα στον ώμο είναι δεδομένο πως αναγκαστικά θα πρέπει να αλλάξει διαγώνιο, όσο και αν ο Γκόμεζ έχει ένα συναισθηματικό δέσιμο με τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η διοίκηση του ΤΑΠ τον στήριξε όσο κανέναν άλλον και με τέτοια επιμονή.

Στο δια ταύτα ο πρωταθλητής έχασε, αλλά επί της ουσίας το μόνο που ΙΣΩΣ έχασε να είναι η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ίσως αυτή η ήττα του κάνει καλό. Όπως ομως απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση του ΤΑΠ και ο ΑΣ ξέρουν να αντιμετωπίζουν όλες τις καταστάσεις με επιτυχία, και κυρίως με σεβασμό προς τον ΠΑΟΚ..