Η Φώφη Γεννηματά είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών της Κεντροαριστεράς. Με καταμετρημένο το 50% των ψήφων, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ συγκεντρώνει ποσοστό 58,32%, έναντι 41,68% του Νίκου Ανδρουλάκη. Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται. 


Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα, κερδήθηκε και τη δεύτερη Κυριακή το στοίχημα, καθώς παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και την έλλειψη πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο υποψηφίων αυτήν την εβδομάδα, τουλάχιστον 155.000 πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου. 

«Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.