Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στα Big Days του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, την ολοήμερη δράση που είναι αφιερωμένη σε διακεκριμένους συγγραφείς.


Το πρώτο Big Day της σεζόν θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, και τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, τον σπουδαίο συγγραφέα που επηρέασε όσο λίγοι με τη γραφή του τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία και πεζογραφία.

Στο πλαίσιο της δράσης, το Μουσείο Κινηματογράφου συμμετέχει με το κινηματογραφικό εργαστήριο «Η πένα του Ιάκωβου Καμπανέλλη». Ξεκινώντας από κινηματογραφικά αποσπάσματα αγαπημένων ταινιών, όπως η Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη (1955) και ο Δράκος του Νίκου Κούνδουρου (1956), το εργαστήρι δίνει στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει τι συμβαίνει όταν η θεατρική πένα δραπετεύει από τη σκηνή και μεταφέρεται στην οθόνη, ενώ στη συνέχεια, η κινηματογραφική γλώσσα γίνεται το εργαλείο για την αφήγηση μιας νέας ιστορίας. 

Η είσοδος σε όλες στις εκδηλώσεις των Big Days είναι ελεύθερη.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνείτε με το Γραφείο Δραματολογίου του ΚΘΒΕ, στο τηλ. 2315200029 (Τρίτη έως Παρασκευή: 10.00 – 14.00).