Έφυγε από την ζωή ο σε ηλικία 65 ετών ιστορικός κιθαρίστας και συνιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος των AC/DC Μάλκομ Γιάνγκ, του οποίου το τραγούδι που συνέθεσε με τον αδελφό του, Hell Bells, ακούγεται στο γήπεδο της Τούμπας όταν μπαίνει για αγώνα ποδοσφαίρου ο ΠΑΟΚ.


Ο γεννημένος στη Γλασκώβη, στις 6 Ιανουαρίου του 1953 Γιάνγκ, άφησε το συγκρότημα το 2014, για να πάρει την θέση του ο ανιψιός του, επειδή έπασχε από άνοια.

Πέθανε στο σπίτι του την ώρα που κοιμόταν.

Ο Μάλκομ συνυπέργραφε τα τραγούδια του γκρουπ από το άλμπουμ Χάι Βολτάζ του 1975, ως το Ροκ Ορ Μπαστ του 2014, που ήταν και το πρώτο στο οποίο δε συμμετείχε, λόγω της ασθένειάς του, όπως είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβριο του 2015.

Όπως είχε πει, ο Άνγκους Γιανγκ, ο Μάλκομ, είχε συμπρώματα άνοιας από το 2008 κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ του 2008, Black Ice, όμως ήταν «ακόμη σε θέση να ξέρει τι ήθελε να κάνει».

Σήμερα, ο αδελφός του, Άνγκους, δήλωσε ότι "ως αδελφός του, είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια τι σήμαινε για μένα ο Μάλκομ, κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Το δέσιμο που είχαμε ήταν μοναδικό και κάτι εξαιρετικό. Αφήνει πίσω του μια βαθιά κληρονομιά που θα ζήσει για πάντα. Μάλκομ, η δουλειά έγινε σωστά"...

Η οικογένεια Γιανγκ, από τη Γλασκώβη βρέθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις αρχές του '60. Πρωτοέπαιξε στο συγκρότημα του αδελφού του, Τζορτζ, τους Ίζιμπιτς, που είχαν την επιτυχία  "Friday on My Mind." Παράτησε το σχολείο στα 15, όμως ο πατέρας του δεν τον άφηνε να ασχοληθεί με τη μουσική, όπως οι άλλοι δύο αδελφοί του και τον έκανε μηχανικό σε εργοστάσιο παραγωγής... σουτιέν. Μάλιστα, ως τις τελευταίες του συνεντεύξεις δήλωνε ότι εργαζόταν για το συγκρότημα... 9 το πρωί με 5 το απόγευμα! "Δεν αισθάνομαι ροκ σταρ", συμπλήρωνε.

Το 1988 εγκατέλειψε, για λίγο, το συγκρότημα, λόγω των προβλημάτων που είχε με το αλκοόλ. Παρόλα αυτά, επέστρεψε και παρέμενε νηφάλιος κάνοντας τον αδελφό του να δηλώσει: "Ο Μάλκομ, όταν βάζει κάτι στο μυαλό του, το πετυχαίνει"...

Το 2003 τα αδέλφια, με τους AC/DC μπήκαν στο Ροκ Εντ Ρολ Χολ Οφ Φέιμ. 

Τα αδέλφια Γιανγκ είχαν χάσει τον μεγαλύτερο αδελφό, Τζορτζ, παραγωγό του συγκροτήματος, τον Οκτώβριο, όταν είχε συμπληρώσει τα 70 χρόνια του. 

Η τελευταία εμφάνιση του Μάλκομ με το γκρουπ ήταν στη συναυλία στο Μπιλμπάο, από όπου και το παρακάτω βίντεο: