Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με την Σπόρτινγκ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, αυριο έχοντας ως στόχο τη νίκη που θα τον μετατρέψει αυτόματα στο απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της τρίτης θέσης.
Τα ρέστα του παίζει ο Ολυμπιακός ενόψει του αυριανου αγώνα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, σε έναν αγώνα που θα κρίνει κατά πολύ την πορεία της ομάδας στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο Ολυμπιακός κυνηγά την τρίτη θέση στον όμιλο για να συνεχίσει στο europa league. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό ο τεχνικός του Ολυμπιακού, προετοίμασε τη ομάδα κατά το δυνατόν καλύτερα, καθώς, η επιτυχία είναι μονόδρομος.

Ο Τακης Λεμονής θέλει να μην παρεκκλίνει από το πετυχημένο πλάνο χωρίς κλασικό φορ που παρέταξε απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Όλα δείχνουν πως τη θέση του «ψευτοφόρ» θα αναλάβει ο Κώστας Φορτούνης και οι υπόλοιποι δέκα το πιθανότερο είναι να παραμείνουν ίδιοι με το 0-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Φάληρο.

Αυτό σημαίνει πως ο Προτό θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Ελαμπντελαουί και Κούτρης στα άκρα της άμυνας, οι Μποτία και Ένγκελς στόπερ, η τριάδα Ρομαό, Ταχτσίδης και Οφόε στο κέντρο, με τους Καρσελά και Φιγκέιρας στα άκρα. Πάντως δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε στο βασικό σχήμα τους Πάρντο και Σεμπά, που συν τοις άλλοις έχουν εμπειρία από το πορτογαλικό πρωτάθλημα και ξέρουν καλά τη Σπόρτινγκ και το «Ζοσέ Αλβαλάδε».
Πάντως παραμένει το βασικό ερωτηματικό το πρόσωπο που θα επιλέξει ο Έλληνας τεχνικός για την κορυφή της επίθεσης, όσο και αν ο Φορτούνης έχει τον πρώτο λόγο. Μόνο ένα αποτέλεσμα υπάρχει για τον Ολυμπιακό. Νίκη και μόνο νίκη. Όπως και να έχει ο Λεμονής για το παιχνίδι αυτο με τη Σπόρτινγκ που είναι τελικός, θέλει να βάλει τους παίκτες που θα είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι.