Η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας του Βόλεϊ, πάει ακόμη πι πίσω και ο προγραμματισμός των ομάδων, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.


Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη
Η συμμετοχή σε τουρνουά μπορεί να κρατάει τις ομάδες σε εγρήγορση, αλλά ακόμη και έτσι θα χρειαστούν φιλικά για όλες τις ομάδες. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, που συμμετέχει στο τουρνουά της Σύρου, δεν αποτελεί εξέλιξη και οι προπονήσεις, που έχουν πάντα υψηλό τέμπο, συνεχίζονται χωρίς προβλήματα. Ο Ελγκέτα περιμένει και αυτός να ενημερωθεί για το πότε τελικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, για να αποφασίσει και αυτός για το πώς θα αξιοποιήσει τον χρόνο αυτό. Το καυτό θέμα όμως που ταλαιπωρεί το ελληνικό βόλεϊ, έχει να κάνει με τον αριθμό των ξένων και κοινοτικών που θα αγωνίζονται. Η συνάντηση του υφυπουργού Γιωργου Βασιλειάδη με την ΕΣΑΠ και τον ΠΑΣΑΠ έγινε εκτάκτως το μεσημέρι της Πέμπτης αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Έτσι ο υφυπουργός έδωσε εκ νέου περιθώριο μιας εβδομάδας, σε όλες τις πλευρές οι οποίες θα συναντηθούν εκ νέου πιθανόν την Δευτέρα.
Όμως το ερώτημα που προκύπτει και κάποια στιγμή θα πρέπει να τεθεί και να καταγραφεί είναι ένα. Θα συνεχίσει ο υφυπουργός όσο και η ΕΟΠΕ να στηρίζουν την θέση του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι ο μόνος που ευνοείται από την διάταξη αυτή αν τελικά εφαρμοστεί; ή θα στηρίξει την θέση του ΠΑΣΑΠ και ουσιαστικά και των άλλων ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα;

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός θέλει 5κοινοτικούς αθλητές με δικαίωμα να αγωνίζονται ολοι, ενώ ο ΠΑΣΑΠ και οι άλλες ομάδες μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ, θέλουν 5 κοινοτικούς, αλλά να αγωνίζονται 4; Μάλιστα ο ΠΑΣΑΠ θέλει η πρόταση που κατέθεσε να εφαρμοστεί για ένα έτος και με το τέλος του πρωταθλήματος να συζητηθεί εκ νέου το καθεστώς.