Στους δρόμους βγήκαν, σήμερα, γονείς και μαθητές του Γενικού (ΓΕΛ) και Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Βασιλικών. Απέκλεισαν για, περίπου, μισή ώρα, το δρόμο που συνδέει τα Βασιλικά με τη Σουρωτή γα να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.


Όπως υπογραμμίζουν, από εφέτος οι περίπου 120 μαθητές της περιοχής, πήγαίνουν στα σχολεία τους με λεωφορεία του ΟΑΣΘ, που εκτελούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια στα υπάρχοντα ωράρια -κι όχι με έκτακτα δρομολόγια. Ως αποτέλεσμα , χάνουν ώρες μαθημάτων, ή μετακινούνται πεζή, σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δύο σχολεία, την οποία οργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Θέρμης, καθώς άλλα πέντε σχολεία του δήμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης των μαθητών, αφού έχουν περικοπεί τα δρομολόγια από ιδιωτικά λεωφορεία, επειδή δεν εμπίπτουν στις προβλέψεις της σχετικής ΚΥΑ (2013) για τη χιλιομετρική απόσταση. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος επίσης μέλη συλλόγων γονέων και άλλων σχολείων, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων και του δήμου.

Στο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Βασιλικών φοιτούν μαθητές από Ρύσιο, Ταγαράδες, Αγία Παρασκευή, Σουρωτή, Νέα Ραιδεστό και Άγιο Αντώνιο.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων σχολείων της Θέρμης προγραμματίζει διαμαρτυρία τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων (07.45) έξω από το 2ο ΓΕΛ Μίκρας, ενώ δεν αποκλείει κινητοποιήσεις και στην Περιφέρεια.

Το βίντεο δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Facebook η Κατερίνα Θεοδώρου:




Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ