Απόστολος Τζιτζικώστας και Γ. Μπουτάρης είναι τα δύο ραντεβού του πρωθυπουργού, σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης.


Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται σήμερα νωρίς το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, για το Thessaloniki Summit. Αρχικά θα μεταβεί στο γραφείο του στο Διοικητήριο (ΥΜΑΘ), όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στη συνέχεια με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Με τον περιφερειάρχη, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την επιτάχυνση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ και το χρόνο διεξαγωγής του περιφερειακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας.  

Με το δήμαρχο αναμένεται να συζητήσουν εκτενώς το θέμα του πρώην Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος», το οποίο είχε αποδοθεί με παλαιότερη απόφαση στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να αναγερθεί Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων Ασθενών, όμως το έργο καθυστέρησε, η πολιτεία δέσμευσε το οικόπεδο υπέρ του δήμου και ο Γιάννης Μπουτάρης προτείνει να δοθεί άλλη έκταση στη Μητρόπολη για να αναγερθεί το ίδρυμα.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν είχε επιβεβαιωθεί εάν στις συναντήσεις θα παρευρεθεί και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.

Συτ συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 8 το βράδυ, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στη Σύνοδο Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Summit) που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).