«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα επέστρεψε» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε χαιρετισμό του στη δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του στο National Hellenic Museum.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες της ομογένειας ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ειδικά σήμερα που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, που η Ελλάδα επέστρεψε, χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας, και πιστεύω ότι αυτή η δύναμη της ομογένειας, και στην οικονομία και στην πολιτική, θα είναι κινητήριος δύναμη και στη δική μας προσπάθεια να ξανακάνουμε την Ελλάδα δυνατή, ισχυρή και αυτοδύναμη».

«Η χώρα πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια τα τελευταία χρόνια αλλά τώρα μπορεί να πατά ξανά στα πόδια της και να κοιτάζει με αισιοδοξία για τις επόμενες γενιές» συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

«Σήμερα στεκόμαστε δυνατοί ξανά. Η οικονομία μας ανακάμπτει και αναπτύσσεται. Τα σύνορα μας είναι ασφαλή. Η διπλωματία μας αναβαθμίζει τη δυναμική της και την παρέμβασή της όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα επέστρεψε», επισήμανε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός και η σύντροφός του κ. Περιστέρα Μπαζιάνα,ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου από την διευθύντρια του μουσείου Λόρα Κάλαμος, παρουσία του Τζον Κάλαμος. Το «παρών» στη δεξίωση έδωσε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Παρόντες ήταν επίσης οι Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ, Λευτέρης Κρέτσος. Τον πρωθυπουργό καλωσόρισε με σύντομο χαιρετισμό η Ευγενία Πετροπούλου, γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο, αλλά και ο Τζον Κουδούνης (CEO της Kalamos Investments, η οποία απέκτησε πρόσφατα το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής).

Δ. Παπαδημητρίου: Δεν κυνηγάμε εμείς τις επενδύσεις, οι επενδυτές έχουν έρθει σε εμάς


Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της δεξίωσης ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη «θερμή υποδοχή» της οποίας έτυχαν ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική αποστολή κατά την επίσκεψή τους στις ΗΠΑ.

«Δεν κυνηγάμε εμείς τις επενδύσεις, εδώ έχουν έρθει σε εμάς οι επενδυτές», απάντησε ο υπουργός ερωτηθείς εάν η ελληνική πλευρά κάνει «σαφάρι επενδύσεων» στις ΗΠΑ. «Αυτό που έχουμε δει είναι κάτι πρωτοφανές, θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα βγει από την κρίση, ενώ επισήμανε πως η ελληνική οικονομία ότι έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης, «η οποία περιμένουμε να είναι πολύ σημαντική». Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι οι επενδύσεις θα είναι έναν από τα θέματα στην αυριανή συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα.


Πηγή: ΑΜΠΕ