Η Κροατία βρίσκεται στον δρόμο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, για τα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου 2018.
Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη

Όπως προέκυψε από την κλήρωση, θα αντιμετωπίσουμε τους Κροάτες σε διπλούς αγώνες μπαράζ. Το πρώτο ματς για τα μπαράζ θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου και ώρα 21:45, ενώ ο επαναληπτικός θα λάβει χώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», τρεις μέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 12 του μήνα, ξανά στις 21:45. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Τζαβέλλας, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μήτρογλου και Ρέτσος είναι στο όριο καρτών κι αν κιτρινιστούν στο παιχνίδι επί κροατικού εδάφους, τότε δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ρεβάνς στο φαληρικό γήπεδο.

Ούτε η χειρότερη, αλλά ούτε και η καλύτερη κλήρωση. Το εθνικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρόκριση του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσω αγώνα μπαράζ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αν καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τη Ρωσία, θα γίνει η πρώτη ομάδα από την Γηραιά Ήπειρο που θα καταφέρει κάτι τέτοιο. Σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εθνική ομάδα θα γνωρίζει με ποιες ομάδες θα αναμετρηθεί, στην κλήρωση των ομίλων που θα γίνει στο Κρεμνλίνο της Μόσχας την 1η Δεκεμβρίου .

Σκίμπε: "Αβαντάζ ότι παίζουμε στην έδρα μας"

Tην κλήρωση στην Ζυρίχη παρακολούθησε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε, που ερωτήθη αν ειναι ευχαριστημένος από την κλήρωση, απαντώντας ως εξης: "Ναι, φυσικά είμαι και πρώτα απ’ όλα είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε φτάσει σε αυτά τα παιχνίδια. Τώρα, ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε την Κροατία. Είναι μια πολύ δύσκολη και καλή ομάδα, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και το κάνει πολύ καλά, αλλά εμείς είμαστε καλοί στο να αμυνόμαστε, οπότε θα δούμε τι θα γίνει στο χορτάρι.

Νομίζω ότι τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο να παίζεις το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα σου. Στο πρώτο ματς παίζεις λίγο παραπάνω αμυντικά και με καλύτερη τακτική και μετά κοιτάς τι θα κάνεις στην έδρα σου. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μικρό αβαντάζ για εμάς".

Tι λέει η προιστορία

Τι λέει όμως η προϊστορία στις μεταξύ μας αναμετρήσεις μας; Νικητής είναι η ... ισοπαλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έξι αναμετρήσεις, οι τρεις έχουν λήξει χωρίς νικητή, ενώ μόνο μία φορά δεν υπήρξε σκορ στις 7 Σεπτεμβρίου του 2010.

Στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 1998, στο ματς του Ζάγκρεμπ η Ελλάδα προηγήθηκε με τον Αλεξανδρή, αλλά ο Σούκερ στη συνέχεια διαμόρφωσε το 1-1. Ο Σούκερ ήταν αυτός που είχε κάνει και το 0-1 στο Καυτανζόγλειο. Την επόμενη σεζόν έγινε φιλικό στο ΟΑΚΑ. Ο Σούκερ ξανά βρήκε δίχτυα αλλά τα δύο γκολ του Γιαννακόπουλου και εκείνο του Νκολαΐδη μας έδωσαν τη νίκη με 3-2.
Ο Αλεξανδρής πέτυχε δύο γκολ δύο χρόνια μετά που οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωποι αλλά στο 90' ήρθε ο Ράπαϊτς για να κάνει το 2-2 και να μας πάρει τη νίκη μέσα από το στόμα.

Τέλος στο Ζάγκρεμπ στις 7 Σεπτεμβρίου του 2010 το μάτς για τα προκριματικά του Eyro 2012 τελείωσε 0-0 και το και στην ρεβάνς η Ελλάδα θριάμβευσε με 2-0.