Στην Ισλανδία ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος , θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ισλανδία από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017, ως επίσημος προσκεκλημένος και κύριος ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο του Αρκτικού Κύκλου (Arctic Circle).
Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί το πρωί της Κυριακής, 15ης Οκτωβρίου 2017, στο Ρέικιαβικ.

Το πρόγραμμα της επισήμου επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ισλανδία θα ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Οκτωβρίου 2017, όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή του στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ και θα ακολουθήσει δείπνο στην Λουθηρανική Επισκοπή του Ρέικιαβικ.

Την επομένη, Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, ο Παναγιώτατος θα παρακολουθήσει την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου του Αρκτικού Κύκλου, την εισήγηση του διοργανωτή του συνεδρίου και πρώην Προέδρου της Ισλανδίας Εξοχ. κ. Olafur Ragnar Grimsson και τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού της χώρας Εξοχ. κ. Bjarni Benediktsson.

Την ίδια ημέρα έχει καθοριστεί κατ’ ιδίαν συνάντηση της Α. Θ. Παναγιότητος με τον Πρωθυπουργό της Ισλανδίας, η εισήγηση του στο συνέδριο του Αρκτικού Κύκλου και δείπνο προς τιμήν του στη Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή της Ισλανδίας.

Το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το ιστορικό πνευματικό κέντρο Skálholt της Λουθηρανικής Εκκλησίας, θα απευθύνει χαιρετισμό στο σεμινάριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Sigurbjörn Einarsson (Ισλανδικό Ινστιτούτο Θρησκευμάτων και Συμφιλίωσης), θα επισκεφθεί τον χώρο όπου θα ανεγερθεί ο νέος Ρωσικός Ναός του Πατριαρχείου Μόσχας και θα παραστεί στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του η Ρωσική Πρεσβεία στην Ισλανδία.

Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, θα χοροστατήσει στο ναό Hallgrímskirkja, θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών σε συνεργασία με τη Λουθηρανική Εκκλησία της Ισλανδίας και τους τοπικούς εκκλησιαστικούς και πολιτειακούς φορείς, θα παραστεί σε γεύμα που θα παραθέσει στην Προεδρική Κατοικία Bessastadir προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Ισλανδίας Εξοχ. κ. Guðni Th. Jóhannesson και το απόγευμα της ιδίας θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

http://www.nyxthimeron.com

Σχόλια