Στη Θεσσαλονίκη έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν, το 2018, στην πόλη Πιονγκτσάνγκ της Ν. Κορέας. 


Αρχικά η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού, στην Τούμπα. Το βωμό άναψε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Αθανάσιος Βασιλειάδης. 

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδη η φλόγα στο μακρινό της ταξίδι στη Ν. Κορέα και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες να μεταφέρουν τα μηνύματα της άμιλλας, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης και της ειρήνης.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Τούμπα είναι αντάξια αυτής της τιμής, αφού - όπως είπε - είναι μια κοινότητα πού γεννάει αθλητές και οι κάτοικοί της ξέρουν να σέβονται το αθλητικό πνεύμα. 

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, ο βουλευτής Α? Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Το ταξίδι της Φλόγας συνεχίστηκε ως το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκεί θα διανυκτερεύσει και θα συνεχίσει το ταξίδι της αύριο το πρωί, με τελικό προορισμό το Καλλιμάρμαρο, μετά από τέσσερις ημέρες.