Συνελήφθη, έπειτα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, νεαρός άντρας που ενέχεται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.


Πρόκειται για 24χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου, αλλά και τεσσάρων ακόμη συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για «Προώθηση στο εσωτερικό της Χώρας παράνομων μεταναστών από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής», «Διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα», «Αντίσταση»,  «Απείθεια» και παράβαση Κ.Ο.Κ..

Το περιστατικό συνέβη χθες (15-10-2017) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης Λαγκαδά. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης κι ο οδηγός συνελήφθη. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε εννέα αλλοδαπούς, που δεν είχαν διαβατήρια, ή άλλα έγγραφα, για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Τρείς από τους μετανάστες βρισκόταν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος!

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί  είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν την «ταρίφα» για τη μεταφορά τους μόλις έφταναν στη Θεσσαλονίκη που ήταν και ο τελικός προορισμός τους.

Κατασχέθηκε το όχημα, κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.