Φαίνεται πως στο θέμα του πρώην Ορφανοτροφείου Μ.Αλέξανδρος στην περιοχή της Τούμπας οι λογαριασμοί γίνονταν... χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, δήλωσε, σήμερα, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία!


Πριν λίγες ημέρες, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και για το θέμα αυτό. Μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το οικόπεδο στην Τούμπα, με απόφαση του πρωθυπουργού παραχωρείται στο δήμο για τη δημιουργία πάρκου για παιδιά ΑΜΕΑ, ενώ στην Μητρόπολη θα παραχωρηθεί μέρος της έκτασης του δήμου στα Λουτρά Θέρμης.

Σήμερα, όμως, ο Παναγιότατος υπενθύμισε πως το οικόπεδο είχε παραχωρηθεί από το 2011 στην εκκλησία για την δημιουργία κέντρου ανιάτων και κατήγγειλε ότι κανένας δεν ενημέρωσε την εκκλησία για την ανταλλαγή! Μάλιστα, έκανε λόγο για ακραίους κομμουνιστές που δεν θέλουν την εκκλησία, μιλώντας για το θέμα του νομοσχεδίου περί δήλωσης αλλαγής φύλου, χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία, ασθένεια.

Στην ιστοσελίδα του, το Ράδιο Θεσσαλονίκη επικαλείτα "κυβερνητικές πηγές" και αναφέρει πως δηλώνουν ότι "για τον λαό της Θεσσαλονίκης αλλά και για την κυβέρνηση είναι σημαντικό να προχωρήσει η δημιουργία του πάρκου στο πρώην ορφανοτροφείο Μέγας Αλέξανδρος". Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για "συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης" χαρακτηρίζοντας μάλιστα "σημαντική" την προσφορά του προς την Εκκλησία όπως σημαντική, προσέθεταν ότι, είναι και η δημιουργία Ιδρύματος χρονίως πασχόντων. 

Λίγο αργότερα, όμως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με γραπτή του δήλωση, έδινε μια άλλη διάσταση στο θέμα:

 «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσπάθησε να βρει μία λύση, η οποία να ικανοποιεί όλες τις πλευρές, στο πνεύμα και της συνάντησης που είχαμε με τον Πρωθυπουργό και τον Μητροπολίτη στο περιθώριο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης. Εκτιμώ πως υπάρχει περιθώριο να βρεθεί λύση και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε», δήλωσε γραπτώς ο κ. Μπουτάρης.

Την ευκαιρία δεν έχασε η μείζων αντιπολίτευση στο δήμο. Στο λογαριασμό της παράταξης "Εντάξει", στο Facebook, αναρτήθηκε το εξής κείμενο:

"Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από την ημέρα που ο Δήμαρχος, περιχαρής, δήλωνε στον αυλόγυρο του Διοικητηρίου, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ότι βρέθηκε λύση στο θέμα του Ορφανοτροφείου της Τούμπας και πως στο σημείο εκείνο θα δημιουργηθεί παιδική χαρά. Σήμερα μας ενημερώνει γραπτώς, ότι υπάρχει περιθώριο να βρεθεί λύση. Ποια είναι η αλήθεια; Τα γραπτά του, ή τα προφορικά του; Ο δήμαρχος δεν πιάνει τη βάση ούτε στο προφορικά, ούτε στα γραπτά!Δυστυχώς, οι Θεσσαλονικείς πρέπει να περιμένουν ενάμιση χρόνο ακόμη για να απαλλαγούν από τη διοίκηση του τίποτα..."