Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η σκόνη που έχει σηκωθεί μετά την απόλυση Ελγκέτα, κυρίως στα social media.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Είμαι βέβαιος ότι πάνω κάτω θα συνέβαινε το ίδιο και στους αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αν δεν υπήρχε η απεργία των δημοσιογράφων.
Θα περίμενα αυτή η σκόνη να είχε σηκωθεί μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το Λίγκ Κάπ. Θα περίμενα επίσης περισσότερο σεβασμό σε ένα τμήμα που χαρίζει μόνο χαρές, ακόμη και από όλους αυτούς που η σχέση τους με το βόλεϊ, είναι όσο η δική μου με το μπάσκετ. Όπως σε όλες τις ιστορίες στην ζωή, ο λογικός ακούει και τις δύο πλευρές, έτσι και εδώ θα πρέπει να ακουστούν και οι δύό πλευρές.

Ο κ. Ελγκέτα έκανε τις δηλώσεις του, κατέθεσε την γνώμη του. Άρα το σωστό είναι να ακουστεί και το τι συνέβη και οδηγήθηκαν οι δυο πλευρές στο διαζύγιο. Δεν εκπροσωπώ το ΤΑΠ ΠΑΟΚ, ούτε το αντικαθιστώ, αλλά ως ένας ταπεινός δημοσιογράφος γράφω την άποψη μου.

Καταρχάς οι άνθρωποι του ΤΑΠ, εχουν αποδείξει εμπράκτως ότι οι αποφάσεις που παίρνουν για το τμήμα, ξεπερνούν τα θέλω τους. Σχεδόν πάντα, έχουν αποδείξει με έργα ότι δουλεύουν για το καλό του τμήματος, και όχι για το προσωπικό τους συμφέρον και κέρδος. Διάβασα με έκπληξη δηλώσεις του κ. Ελγκέτα , πως οι πολλοί παίκτες δημιούργησαν κλίμα, έκαναν κλίκα, επειδή δεν παίζουν, και όταν ο ίδιος ενημέρωσε την διοίκηση εκείνη τον απομάκρυνε.

Κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε ο κ. Ελγκέτα να σταθεί στον αποκλεισμό, και όχι στις φιλοσοφικές αναλύσεις για το τι είναι ο αθλητισμός . Θα μπορούσε να είναι μια κοινή διαπίστωση ότι ο κ. Ελγκέτα ψάχνει να καταγγείλει αθλητές που έδωσαν πρωταθλήματα στον ΠΑΟΚ, που δεν έχουν καμία οικονομική ανάγκη και που αν κρεμάσουν τους τίτλους που έχουν κατακτήσει στο βόλεϊ, τότε όλοι οι επικριτές τους θα πρέπει να κρυφτούν στο χώμα.

Ακούστηκε και γράφτηκε επίσης από τους όψιμους αναλυτές και ειδικούς του βόλεϊ, ότι ο Ελγκέτα ζήτησε διαγώνιο και η διοίκηση δεν τον πήρε. Για να καταλάβω δηλαδή.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται διαγώνιο για να κερδίσει μια ομάδα (με όλο τον σεβασμό προς την Αλεξανδρούπολη), που την προηγουμένη μέρα έχασε τον βασικό της διαγώνιο και χρησιμοποίηση ένα παιδί 17 ετών;

Και επίσης: Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε στον ημιτελικό πέρσι τον Παναθηναϊκό, και κατέκτησε το πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό με βασικό τον Σακόγλου. Μήπως δεν είναι έτσι;

Άλλο ερώτημα. Βρισκόμαστε στο τάι μπρέικ, ο ΠΑΟΚ ειναι μπροστά 11-9, ο Εθνικός κάνει τέσσερις άσσους και περνάει μπροστά, και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, δεν χρησιμοποιεί τον παίκτη που συνετέλεσε στα μέγιστα για τον περσινό τίτλο, τον καλύτερο του υποδοχέα; Τον Σαφρανοβιτς φυσικά.  Παίρνει τέσσερις άσσους ο Εθνικός, και ο βασικός λίμπερο της ομάδας Θάνος Παπαδημητρίου είναι εκτός γηπέδου; Θα τρελαθούμε εντελώς μάλλον.

Αυτά θα ήθελα να ακούσω από τον κ. Ελγκέτα, την συμβολή του οποίου στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν αμφισβητώ ούτε εγώ ούτε και οι οπαδοί της ομάδας, και όχι δικαιολογίες, ότι τον έφαγαν οι αθλητές και η διοίκηση.

Η διοίκηση έκρινε ότι έπρεπε να προβεί σε αυτήν την κίνηση. Όπως έκανε και πέρσι με την απομάκρυνση Καλματζίδη, όταν και πάλι άκουσε τα εξ αμάξης από τους "ειδικούς" του αθλήματος και όταν ο αφορισμός ξεπέρασε κάθε έννοια της λογικής.

Προσέξτε, άλλο κρίνω άλλο αφορίζω.