Να μην προβούν στη μεταφορά των όποιων διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος καλεί τα μέλη της, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ. Μακεδονίας.


Με επιστολή της, προς τους υπουργούς Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη και Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, ζητεί "την άμεση κατάργηση της (εξ αρχής) απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Απριλίου 2015 καθώς και την ταυτόχρονη άμεση ανάκληση όλων των σε «εκτέλεση» αυτής εκδοθεισών εγκυκλίων της Δημόσιας Διοίκησης".

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, "ούτε το 2015, ούτε πολύ περισσότερο τώρα (δυόμισι χρόνια μετά την εμφάνιση της ΠΝΠ) έχει εξηγηθεί ποια ήταν αυτή η «έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», η οποία πάντως δεν μπορεί να διατηρείται και διαιωνίζεται αναμένοντας να θεραπευτεί με την απομύζηση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". Και προστίθεται: 

"Ακόμη κι αν υποτεθεί πως οι συνθήκες της Άνοιξης του 2015, που λίγο μετά οδήγησαν στα γνωστά επώδυνα αποτελέσματα, συνιστούσαν (τότε!) μιαν «έκτακτη ανάγκη», αυτή η ίδια «ανάγκη» (με την επίκληση της ίδιας ΠΝΠ!) δεν μπορεί να παραμένει μέχρι σήμερα, όταν ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Σεπ. 2017), διαπιστώνει την βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, προδιαγράφει την αίσια έκβαση της επικείμενης τρίτης αξιολόγησης και αναγγέλλει την αναμενόμενη, για το 2018, έξοδο από την ομίχλη των Μνημονίων.   Συνεπώς, η δικαιολογητική βάση της «εφόρμησης» κατά των διαθεσίμων της Αυτοδιοίκησης είναι, αν μη τι άλλο, προσχηματική".

Η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας ζητά από τους υπουργούς να δεχτούν αντιπροσωπεία της για να συζητηθεί το θέμα.