Την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε επίσημα ο νυν πρόεδρος και Α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Βιοτεχνική Συμμαχία – Γέφυρα στο Μέλλον», κάλεσε τους βιοτέχνες και μέλη του ΒΕΘ, να ενισχύσουν τη φωνή και τον ρόλο του Επιμελητηρίου συμμετέχοντας στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι πιστεύει στην συνένωση των δυνάμεων των βιοτεχνών και αγωνίζεται για αυτήν μέσα από τη «Βιοτεχνική Συμμαχία» που πλέον προσελκύει στους κόλπους της βιοτέχνες όλων των παλαιότερων συνδυασμών του Επιμελητηρίου.

«Τους βιοτέχνες και τους επιχειρηματίες μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και τα προβλήματα της οικονομίας της χώρας μας. Η ‘Βιοτεχνική Συμμαχία’ υπόσχεται ότι Μαζί Συνεχίζουμε για Ένα Δυνατό Επιμελητήριο ενώ εγώ προσωπικά, διαβεβαιώνω ότι ανεξαρτήτως κυβέρνησης θα διεκδικώ για το καλό του βιοτέχνη και την επιχειρηματία». Αυτή την προσωπική δέσμευση υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος σε συνάντησή του με δημοσιογράφους δηλώνοντας ότι δεν αναζητεί το χρίσμα κανενός κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποψήφιος σύμβουλος με τη Βιοτεχνική Συμμαχία είναι και ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης με την Ένωση Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος προέρχεται από το χώρο των βιοτεχνών και ο οποίος επίσης δήλωσε ότι η «Βιοτεχνική Συμμαχία» είναι πάνω και πέρα από κόμματα και κομματικές εξαρτήσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος, που πρωτοεκλέχθηκε σύμβουλος του ΒΕΘ το 1995, αναδείχθηκε πρόεδρος του Επιμελητηρίου στις εκλογές του 2011 κερδίζοντας την υποστήριξη του 74% των εκλογέων, ένα πρωτοφανές ποσοστό στα ελληνικά επιμελητηριακά χρονικά παρότι συμμετείχαν στη διαδικασία ακόμη πέντε συνδυασμοί.

Ο νυν πρόεδρος του ΒΕΘ θέτει ως στόχους σχετικά με την εκλογική διαδικασία τη μεγάλη συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου και την εκλογή του από τον πρώτο γύρο, που θα ενισχύσει το μήνυμα της ενότητας που στέλνει η «Βιοτεχνική Συμμαχία» αλλά και τη δυναμική της στον αγώνα Επιμελητηρίου και βιοτεχνών.

«Είμαστε υπέρ της διατήρησης των 59 Επιμελητηρίων και κατά την πρόθεσης της κυβέρνησης για συνένωση των τοπικών Επιμελητηρίων σε περιφερειακά. Τα τοπικά Επιμελητήρια είναι κοντά στα μέλη τους και μπορούν αποτελεσματικότερα να προωθούν τα θέματα που ζητούν λύση, δεν πρέπει να διαταραχθεί η λειτουργία τους και ας παράλληλα υπάρχει περιφερειακή εκπροσώπηση», επισήμανε.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση του ΒΕΘ να προχωρήσει στη δημιουργία Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο, προκειμένου να υποστηριχθούν υπεύθυνα με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, όσοι και όσες θέλουν να τολμήσουν στον επιχειρηματικό στίβο.

Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, που διεκδικεί μία ακόμη τετραετία στο τιμόνι του ΒΕΘ, έχει να παρουσιάσει μία τετραετία μεγάλης δράσης μέσα από το Επιμελητήριο που έδειξε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση έχει άποψη και θέσεις με βαρύτητα στο δημόσιο διάλογο.

Στην τετραετία που εκπνέει, μεταξύ άλλων:

- τέθηκε σε λειτουργία το Κέντρο Διαμεσολάβησης

- ιδρύθηκε το Τμήμα Ενημέρωσης Οφειλετών

- υλοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς και το Πανεπιστήμιο Μακεδονία

- ενισχύθηκε η εξωστρέφεια με μία δυναμική εκθεσιακή πολιτική

- κατατέθηκαν προτάσεις σε θέματα επιχειρηματικότητας

- πραγματοποιήθηκαν συμπράξεις και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με Επιμελητήρια του εξωτερικού

- δημιουργήθηκε το Ιστορικό Αρχείο του ΒΕΘ.
Για την επόμενη τετραετία η «Βιοτεχνική Συμμαχία- Γέφυρα στο Μέλλον», δεσμεύεται:

-Για την υλοποίηση Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων, η οποία στοχεύει να λειτουργήσει επικουρικά ώστε νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στην Ελλάδα παράγοντας και καινοτομώντας.

-Για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των βιοτεχνικών επιχειρήσεων μέσω της εκθεσιακής πολιτικής του ΒΕΘ.

-Για την εκπαίδευση των επιχειρηματιών. Θα δημιουργηθούν νέοι κύκλοι σεμιναρίων και ημερίδων για την προσαρμογή των μελών του ΒΕΘ στις νέες και σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

-Για την πιστοποίηση τεχνικών επαγγελμάτων σε συνεργασία με τον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης (ΔΙΦΟΠ). Στόχος του ΔΙΦΟΠ που αποτελεί πρωτοβουλία της ΚΕΕ είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες.

Πηγή: http://voria.gr/