Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για την εθνική ομάδα, η οποία φλέρταρε επικίνδυνα με την αποτυχία , αλλά στο τέλος πέτυχε τον στόχο της, που ήταν η είσοδος της στα μπαράζ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη

Όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στην Εθνική ομάδα, τα τελευταία χρόνια είναι επιτυχημένη η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, καθώς το εθνικό συγκρότημα πέρασε δύσκολες στιγμές στη μετά Σάντος εποχή και πριν την αναλάβει ο Σκίμπε.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η παραδοχή μετά το τέλος του αγώνα με το Γιβραλτάρ, τόσο του Τοροσίδη όσο και του Μανιάτη, πώς η εθνική τα κατάφερε γιατί απλά έγινε ομάδα και όχι ένα σκορποχώρι όπως ήταν επί Ρανιέρι. Αυτό άλλωστε, το ότι δηλαδή η Εθνική ξανάγινε ομάδα αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Την διαπίστωση αυτή την κάναμε όλοι μας ανακουφισμένοι, βλέποντας την ομάδα να είναι στα μπαράζ και την πόρτα του αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί μετά την λευκή ισοπαλία με την Εσθονία, να αφήνει τη θέση της στην πίστη για ένα καλύτερο αύριο για το εθνικό συγκρότημα. Ρίξτε μια ματιά στο ποιες εθνικές ομάδες έμειναν εκτός μπαράζ και θα καταλάβετε το μέγεθος της επιτυχίας της εθνικής ομάδας. Δεν θα μπω στον πειρασμό να επιλέξω αντίπαλο και να προσπαθήσω να αναλύσω γιατί πρέπει να κληρωθούμε με την τάδε ομάδα, αν θέλουμε να πάμε στα τελικά της Ρωσίας.

Εδώ που φτάσαμε όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές και πολύ αξιόλογες. Επιλογές δεν γίνονται σε νόκ αουτ παιχνίδια, όταν μάλιστα απέναντι σου υπάρχουν μεγάλες ποδοσφαιρικές σχολές (Ιταλία) και ομάδες σε δαιμονισμένη κατάσταση (Ελβετία). Στα δυο ενενηντάλεπτα που θα κληθούμε να παίξουμε με έπαθλο τα γήπεδα της Ρωσίας, απαιτούν σοβαρότητα, δύναμή και κυρίως αποφασιστικότητα.

Όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς και μόνο εύκολοι αντίπαλοι δε είναι. Την Ρωσία. Οπότε ας μην ανοίγουμε κουβέντα για τον αντίπαλο, αλλά για το στόχο. Εκεί πρέπει α επικεντρωθούμε. Στο στόχο που έχουμε μπροστά μας. Η ορθολογιστική τάση που επικρατεί με τον Γερμανό τεχνικό μπορεί να μας στείλει σε ένα ακόμη μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού. Η εικόνα των τελευταίων αγώνων, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να επιστρέψει στα μεγάλα ραντεβού. Απέχει… μόλις δυο ματς πριν τα γήπεδα της Ρωσίας.Και αν ρωτάτε αν αυτή η ομάδα αξίζει να πάει στην Ρωσία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΝΑΙ αξίζει να πάει. Ένα άσχημο ματς έκανε με (Εσθονία) και έπαιξε ένα σπουδαίο ματς κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα ( Βέλγιο).

Μπροστά μας υπάρχουν τα μπαράζ και αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα ξεκινήσουν τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αρα πρέπει να μείνουμε έτσι με σωστή διαχείριση παικτών και ποδοσφαιρικό προσανατολισμό.

Το μεσημέρι της Τρίτης 17 Οκτωβρίου (15.00) η Εθνική μας θα μάθει ποια ομάδα θα βρει απέναντί της στα μπαράζ και οι αντίπαλοι μόνο εύκολοι δεν είναι… Και κάτι τελευταίο, για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις. Μπαράζ σημαίνει πρόκριση για την Εθνική. Όπως τότε με την Ουκρανία, όπως τότε με την Ρουμανία.