Πάρκο για ΑμεΑ, αλλά και παιδικός σταθμός θα δημιουργηθεί στο χώρο του παλιού Ορφανοτροφείου της Τούμπας. Αυτή είναι η λύση που βρέθηκε στη συνάντηση Τσίπρα - Μπουτάρη, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο Διοικητήριο.


Στο οικόπεδο η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σκόπευε να κατασκευάσει φιλοξενείο για χρόνια πάσχοντες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αυτό θα δημιουργηθεί σε τμήμα του οικοπέδου των Λουτρών της Θέρμης που ανήκουν στο δήμο και στο χώρο του παλιού Ορφανοτροφείου θα γίνει ένα πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών για όλα τα παιδιά και για παιδιά ΑΜΕΑ. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης έχει προχωρήσει σε μελέτη για την διαμόρφωση του χώρου ενώ και τα χρήματα θα διατεθούν από το υπουργείο.

Ο δήμαρχος ζήτησε, ακόμη, τη βοήθεια του κ. Τσίπρα ώστε να επιταχυνθεί η δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην πόλη. Σε αυτό το θέμα φαίνεται ότι έλαβε άλλη μία πρωθυπουργική υπόσχεση: 

«Ζητήσαμε τη παρέμβαση του πρωθυπουργού για να απεμπλακεί αυτή η καθυστέρηση που υπάρχει. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα το κάνει», είπε μετά τη συνάντηση.

Ακόμα συζητήθηκε η εξαγγελία του Σωκράτη Φάμελλου για τον φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού.

Συζητήθηκε, ακόμη, το θέμα του ΟΑΣΘ, όπου ο Γιάννης Μπουτάρης, από το "καλά κάνει ο Σπίρτζης", πέρασε στο "δε συμφωνούμε πολύ, αλλά θα συμφωνήσουμε στο δρόμο"...

«Θέσαμε ορισμένα θέματα όπως η διάνοιξη της οδού Ψελλού η οποία είναι απαραίτητη για την λειτουργία του τερματικού σταθμού του μετρό. Μιλήσαμε για το θέμα του μετρό που είναι σημαντικό και λίγο για τα θέματα ΟΑΣΘ. Για τον ΟΑΣΘ δε συμφωνούμε πολύ σε αυτό το θέμα με τον πρωθυπουργό, αλλά εντάξει θα συμφωνήσουμε στο δρόμο», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε: 

«Δε συμφωνώ με τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΑΣΘ, συμφωνώ απολύτως στο να υπάρχει αυτός ο νέος ΣΑΣΘ (ΟΣΕΘ), ο οποίος θα ορίζει πως θα λειτουργεί όλη η ιστορία και θα λειτουργεί όλα τα υπόλοιπα μέσα, του ζήτησα να παρέμβει για να επιτυχανθεί η παράκτια συγκοινωνία».


Μπουτάρης – Τζιτζικώστας συναντήθηκαν στην… είσοδο, καθώς όταν έβγαινε ο δήμαρχος, έμπαινε ο Περιφερειάρχης. Ο Απ. Τζιτζικώστας του είπε: «Που είσαι καψούρα δήμαρχε;».