ΣΧΟΛΙΑ

[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Αναισθησιολογίας


Σήμερα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου η Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Αναισθησιολογίας». 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη.
Πριν από 170 χρόνια, ο οδοντίατρος William Morton πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια επίδειξη γενικής αναισθησίας σε ασθενή με τη χρήση αιθέρα για χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Μασσαχουσέτης.
Από τότε η αναισθησιολογία εξελίχθηκε ταχύτητα και κατάφερε να γίνει η ειδικότητα με τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον τομέα της ασφάλειας των ασθενών. Σε αυτό συνέβαλε η πολύχρονη, εντατική, πολύπλευρη και άρτια εκπαίδευση των αναισθησιολόγων με την απόκτηση γενικών αλλά και εξειδικευμένων γνώσεων, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη βελτίωση των προσόντων τους, όπως δεξιότητες και τεχνική, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ευστροφία και αντίληψη στην άσκηση των ιατρικών πράξεων.
Οι αναισθησιολόγοι στελεχώνουν πολλούς και διαφορετικούς τομείς, στη Προνοσοκομειακή Φροντίδα, στα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία, στις Χειρουργικές αίθουσες, στις Μονάδες Αυξημένης Μεταναισθητικής Φροντίδας, στις Μονάδες Εντατικής θεραπείας, στα Ιατρεία Πόνου. Η σε ευρύ φάσμα δραστηριοποίηση αυτή αποκαλύπτει την ιδιαιτερότητα της ειδικότητας της Αναισθησιολογίας, να αντιμετωπίζει τον ασθενή σφαιρικά, ως Περιεγχειρητική Ιατρική.
Στην ημερίδα θα δώσουν διαλέξεις για την αναισθησιολογία, ειδικοί και ειδικευόμενοι αναισθησιολόγοι, φοιτητές της Ιατρικής, αλλά και μη ιατροί –αναισθησιολόγοι για να καταθέσουν την εμπειρία τους από την επαφή τους με την ειδικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Επιστημονική εταιρεία, την ημερίδα και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://anesthesia.gr/  
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]