O Μίχαελ Σκίμπε, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις στην συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με το Γιβραλτάρ, για ποιον λόγο δεν έπαιξε ο Χριστοδουλόπουλος με την Κύπρο. Αν και ενοχλήθηκε απάντησε με ψυχραιμία,
ξεκινώντας απο τον Φορτούνη: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τις εμφανίσεις του Φορτούνη. Κάνει αυτά που λέμε και βοηθάει πολύ στο επιθετικό κομμάτι, αλλά δουλεύουμε ομαδικά στην άμυνα και συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του. Ο Λάζαρος είναι πίσω μαζί μας, διότι είναι σε φόρμα.Ήθελα καλή άμυνα και στα δυο κομμάτια του γηπέδου και ο Μάνταλος βοηθούσε πολύ τον Τοροσίδη και οι Σταφυλίδης - Τζαβέλλας είναι καλό δίδυμο σε άμυνα και επίθεση, γι’ αυτό δεν έπαιξε με την Κύπρο. Ο Λάζαρος είναι σε καλή κατάσταση και ίσως παίξει αύριο ή στα επόμενα ματς. Όσο για την αγάπη των παικτών, εγώ αγαπώ περισσότερο τους παίκτες μου απ’ ό, τι οι ίδιοι εμένα». 

Για το ματς με Γιβραλτάρ

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι με το Γιβραλταρ: «Ελπίζω ότι θα βρούμε καλές λύσεις αύριο και είμαι σίγουρος ότι είμαστε σε καλή θέση τώρα. Η ομάδα είναι έτοιμη και θέλουμε να πάμε στην επόμενη φάση, στα μπαράζ. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι και ξέρουμε ότι το Γιβραλτάρ πρέπει να το νικήσουμε. Είδαμε ότι η Πορτογαλία δυσκολεύτηκε με την Ανδόρα και έπρεπε να μπει ο Ρονάλντο για να ανοίξει το σκορ και το δεύτερο γκολ μπήκε στο 75’». Όσο για την πιθανή ενδεκάδα, δεν απάντησε και πάλι: «Αυτή την στιγμή, δεν έχω αποφασίσει για την 11άδα. Ο Τοροσίδης είναι λίγο τραυματίας και περιμένουμε να δούμε. Βελτιώνεται όμως. Κάποιοι πρέπει να αντικατασταθούν λόγω των καρτών. Μετά την προπόνηση θα δω και θα αποφασίσω αύριο».

"Τι μου έμεινε από τα Προκριματικά"

Όσο για το ποιες στιγμές κρατάει από τα προκριματικά; "Δύσκολο να ξεχωρίσω δυο στιγμές. Το γκολ με την Βοσνία στο Καραΐσκάκη είναι η μια, αλλά δεν είναι μόνο μια στιγμή σε ένα ματς που ξεχωρίζω. Βλέπω και άλλα πράγματα. Ο τρόπος παιχνιδιού και το να παίζουμε ως ομάδα, να είμαστε ανταγωνιστικοί, αυτό το μετράει. Από την Αυστραλία επιστρέψαμε ως ομάδα και αυτό ήταν το κλειδί. Γυρίσαμε ως ομάδα και όλα ήταν ευκολότερα στη συνέχεια. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και αύριο. Είδαμε ότι το Σουηδία - Λουξεμβούργο έληξε 8-0 και λίγες μέρες πριν η Γαλλία ήταν 0-0 με το Λουξεμβούργο. Το αν θα κρατήσουμε τις καλές ή τις κακές στιγμές στο τέλος, θα εξαρτηθεί από το τελευταίο 90λεπτο».