Τις προγραμματικές θέσεις της Ένωσης Βιοτεχνών –Νέοι Ορίζοντες, που διεκδικεί τη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές, περιέγραψε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος πρόεδρος του ΒΕΘ, Ιωάννης Φωτιάδης.


Αναφέρθηκε, επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, αλλά και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Επιμελητήριο για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την έμπρακτη στήριξη του βιοτέχνη.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτιάδη, επιδίωξη της «Ένωσης Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες», είναι ένα Επιμελητήριο αξιόπιστο, παρεμβατικό, πρωταγωνιστής στις εξελίξεις και κυρίως δίπλα στις επιχειρήσεις –μέλη του.

Αναφέρθηκε ακόμη στη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της χώρας. «Η αγορά ασφυκτιά, τα λουκέτα παραμένουν στην ημερήσια διάταξη, τα μνημονιακά μέτρα ‘’ξεδιπλώνονται’’ το ένα μετά το άλλο και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. ‘’Φως στο τούνελ’’ δεν διαφαίνεται και κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει να βγούμε από αυτό με πολιτικές… δημοσίων σχέσεων απέναντι στη σημερινή ηγεσία των παραγωγικών υπουργείων», είπε χαρακτηριστικά.

Στις προτεραιότητες της Ένωσης Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες, πρόσθεσε ο κ. Φωτιάδης, είναι να αποτελέσει το ΒΕΘ «ασπίδα» προστασίας για τα μέλη του, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως έμφαση θα δοθεί στον συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο του Επιμελητηρίου ώστε «να είναι ανοιχτό σε όλα τα μέλη του που θέλουν να ενημερωθούν για νομικά, ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα, καθώς επίσης και για εθνικά ή ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που απευθύνονται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».


Μίλησε, ακόμη, μεταξύ άλλων,για ενεργή συμμετοχή του ΒΕΘ σε αναπτυξιακά κοινοτικά προγράμματα, δημιουργία γραφείων για την ενημέρωση των μελών, ολοκλήρωση του λεγόμενου «Στρατηγείου του Βιοτέχνη» στη Σίνδο, εκπόνηση μελετών για αγορές στις οποίες υπάρχουν ευκαιρίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των επιχειρήσεων –μελών του ΒΕΘ, επιδότηση των επιχειρήσεων –μελών για συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών ή συμμετοχή σε αποστολές που διοργανώνουν αξιόπιστοι φορείς, όπως η ΔΕΘ –Helexpo, προβολή των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων, συγκρότηση ειδικού τμήματος, στελεχωμένου με δικηγόρους και οικονομολόγους που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις- μέλη να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις που έχουν από φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Αυτοδιοίκησης.