Έχασε, σήμερα. τη μάχη με το θάνατο, σε ηλικία 60 χρονών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και πρώην αντιπρύτανης Γιάννης Παντής, ύστερα από πολύμηνη νοσηλεία.


Ο Γιάννης Παντής είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς στις 18 Μαΐου και είχε νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ήταν καθηγητής του τομέα Οικολογίας, στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, αντιπρύτανης του ΑΠΘ, πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (2015) και πρόεδρος (1999-2002) και αντιπρόεδρος (1995-1999) του διεθνούς φορέα European Ecological Federation.

Κατά τη θητεία του στο υπουργείο Παιδείας ως γενικός γραμματέας, είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, το κομμάτι της οργάνωσης και λειτουργίας των δομών για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.

Η ηγεσία του υπουργείου και οι συνεργάτες του εκφράζουν την οδύνη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στη σύζυγο, τον γιο του και τους οικείους του.

«Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Παντή. Μια απώλεια δύσκολη στη διαχείρισή της σε επίπεδο προσωπικό γιατί εκτός από συνεργάτης ο Γιάννης ήταν και ένας καλός φίλος» δήλωσε ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου για την απώλεια του Ι. Παντή.

Την είδηση του θανάτου του κ. Παντή γνωστοποίσε μέσω ανάρτησης του στο facebook ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος έγραψε: «Όση χαρά πήραμε πριν δύο ώρες με την ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλου, τόση λύπη μας έδωσε το φευγιό του σ.Γιάννη Παντή πριν λίγο. Καλό του ταξίδι, θα μας λείψει πολύ...»

Ο συνάδερφος του στο πανεπιστήμιο, πρώην πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook: «Α ρε Γιάννη... Καλό σου ταξίδι! Όσοι με τον Χάρο γίναν φίλοι. Με τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη. Στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι. Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...».